Gerningsmænd satte ild til sovende hjemløs

På Skodsborg Station satte gerningsmænd natten til mandag ild til en sovende hjemløs mand

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

En hjemløs mand blev vækket med flammer i fodenden af sin sovepose og måtte med handsker slukke ilden og redde sit eget liv.

Hændelsen fandt sted på Skodsborg Station i Nordsjælland, hvor han havde lagt sig til at sove.

Det forklarer pressevagten hos Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

- Natten til mandag ligger den 55-årige mand og sover i sin sovepose. Ved 03-tiden vågner han ved, at der er ild i fodenden, siger pressevagten.

Brændbare væsker
Heldigvis for den sovende mand nåede flammerne aldrig at brede sig, og han slipper derfor helskindet fra ildspåsættelsen.

- Efterfølgende lugter soveposen også af brændbare væsker. Men han kan ikke se eller høre nogen mennesker i nærheden, siger pressevagten videre.

Sagen blev anmeldt mandag klokken 14.20 af en 61-årig mand, der kender den hjemløse. Vanligt har han blandt andet købt Hus Forbi af den 55-årige.

På gerningsstedet har politiet hverken fundet lightere, tændstikker eller cigaretter i nærheden af, hvor han har sovet.

- Det er ikke noget, vi har oplevet for nyligt. Derfor tager vi det også meget alvorligt, fordi det her skal ikke være hverdagskost.

Politiet skal nu til at gennemgå videomateriale fra stationen, mens soveposen skal undersøges for tekniske spor.

I skrivende stund vil en eventuel sigtelse mod gerningsmændene lyde på kvalificeret vold. Politiet oplyser dog, at det kan blive modificeret, alt efter hvad efterforskningen viser.

De er derude, overalt i samfundet. De gemmer sig bag en maske af charme og varme. Men de er iskolde, og de er hele tiden på jagt efter deres bytte, siger Thomas Erikson Foto: Olivia Loftlund Tæt på 120.000 psykopater blandt os: Sådan jagter de dig