Gerningsmanden fra Ohio: Dræbte sin søster på baren

Politiet bekræfter, at det er 24-årige Connor Betts, der er mistænkt for at stå bag masseskyderiet i Ohio lørdag. Hans søster, Meghan Betts, er blandt ofrene

- Døde mennesker overalt på vejene. Optagelser fra området omkring gerningsstedet vidner om kaotiske scener. Video: AP/privatoptagelser.

I alt døde ni personer og yderligere 26 blev såret i løbet af de få minutter, hvor gerningsmanden åbnede ild uden for den lokale bar Ned Peppers i Dayton, Ohio. Alle ofrene er lokale på mellem 22 og 57 år og er identificeret, oplyser politiet.

Politiet i Dayton bekræfter, at gerningsmanden er den 24-årige Connor Betts fra Bellbrook, Ohio. Han blev skudt og dræbt af politiet et minut efter, at han åbnede ild mod den lokale bar Ned Peppers, i det populære festområde Oregon-distriktet i Ohio.

En af ofrene er den mistænkte gerningsmands yngre søster, Meghan Betts på 22 år. Det bekræfter politiet under en pressekonference søndag aften, dansk tid. Motivet er fortsat ukendt.

Foto: Ritzau/Scanpix/Bryan Woolston
Foto: Ritzau/Scanpix/Bryan Woolston

112 - 4. aug. 2019 - kl. 08:18 Nyt skyderi i USA: Flere døde

- Det er skræmmende at tænke på, at hvis ikke politiet havde været der, kunne hundredevis af liv være gået tabt i Oregon-distriktet, fortæller Daytons borgmester, Nan Whaley på et pressemøde.

Hun fortalte desuden, at gerningsmanden havde en skudsikker vest på og brugte et .223-kalibers magasin. Han havde flere magasiner med sig, fortalte hun.

Søndag eftermiddag rykkede både FBI og det lokale politi ud og ransagede huset, hvor den mistænkte gerningsmand boede. Det lå i Bellbrook, lidt uden for Dayton.

Foto: Ritzau Scanpix/ Derek Myers
Foto: Ritzau Scanpix/ Derek Myers

Politichefen ved det lokale politi, fortæller ifølge ABC News, at gerningsmanden var kendt af politiet fra før.

Dayton er en by i det vestlige Ohio. Der bor cirka 145.000 mennesker.

Masseskyderiet kommer kun 14 timer efter et andet stort masseskyderi i El Paso i Texas. Det kostede 20 mennesker livet og bliver nu efterforsket som terrorisme.

FAKTA: De ti værste masseskyderier i USA i nyere tid

Lørdagens masseskyderi i El Paso i Texas, hvor 20 døde, er det ottende værste masseskyderi i USA i nyere tid.

Her er en liste over de ti hidtil værste skyderier i USA siden 1949:

58 døde, 1. oktober 2017
En 64-årig mand skød mod adskillige tusinde koncertgængere fra sit hotelværelse i Las Vegas. 58 personer blev dræbt, og 546 blev såret, i angrebet. Gerningsmanden begik selvmord efter angrebet, der er det blodigste i nyere amerikansk tid.
 

49 døde, 12. juni 2016
49 blev dræbt, da 29-årige Omar Saddiqui Mateen begyndte at skyde omkring sig i Orlando-natklubben Pulse, der fortrinsvis blev besøgt af homoseksuelle. Gerningsmanden blev dræbt, da politiet rykkede ind for at befri de gidsler, han havde taget.
 

32 døde, 16. april 2007
Den 23-årige Seung-Hui Cho skød og dræbte 32 personer på Virginia Tech-universitetet i Blacksburg. Han begik senere selvmord.
 

27 døde, 14. december 2012
20-årige Adam Lanza skød først sin mor, før han dræbte 20 elever og lærere på Sandy Hook Elementary School i Newtown i delstaten Connecticut. Lanza skød sig selv.
 

 25 døde, 5. november 2017
En ung mand åbnede lokal tid ild mod kirkegængere under en gudstjeneste i Sutherland Springs i Texas. 25 personer og et ufødt barn blev dræbt, mens yderligere 20 blev såret.
 

23 døde, 16. oktober 1991
23 mennesker omkom, da 35-årige George Hennard først kørte sin pickup ind i et cafeteria i Texas-byen Killeen og siden begyndte at skyde på gæsterne.
 

21 døde, 18. juli 1984
Bevæbnet med tre forskellige skydevåben gik 41-årige James Huberty amok på en McDonalds-restaurant i San Ysidro i San Diego, Californien. 21 voksne og børn blev dræbt, inden en finskytte fra politiet dræbte gerningsmanden.
 

20 døde, 3. august 2019
20 personer blev dræbt i et skyderi ved en Walmart-forretning og et butikscenter i byen El Paso i den amerikanske stat Texas. Politiet anholdt en 21-årig hvid mand fra Dallas-området.
 

18 døde, 1. august 1966
I byen Austin i Texas dræbte den tidligere marinesoldat Charles Joseph Whitman 16 personer og sårede 30 ved et universitet i Texas. Han skød dem fra et tårn. Whitman havde dræbt sin kone og mor forinden og blev selv skudt af politiet.
 

17 døde, 14. februar 2018
En tidligere studerende på Marjory Stone Douglas High School i byen Parkland i delstaten Florida dræbte 17 voksne og børn. 19-årige Nikolas Cruz er blevet sigtet for drabene. Yderligere 17 blev såret.
 

Kilder: CNN og AFP.