Gidseldrama i Frankrig

Alle fire gidsler er tirsdag aften blevet frigivet

Fransk politi har afspærret området og specialstyrker er til stede i Toulouse. Video: Ruptly

Opdateret 21.45: Alle gidsler er frigivet.

En 17-årig dreng tog tirsdag eftermiddag fire personer som gidsler i en tobaksbutik i det sydvestlige Frankrig.

Det skriver flere internationale medier heriblandt The Telegraph og Sky News.

Dramaet tog sin begyndelse i en butik i byen Blagnac, der ligger tæt ved lufthaven i Toulouse, omkring klokken 16.15 lokal tid. Tidligere fremgik det, at drengen havde taget fem gidsler, men det tal er nu justeret til fire personer. Ifølge det lokale franske medie La Dépeche du Midi er de alle kvinder.

Myndighederne i byen oplyser tirsdag aften, at alle gidsler er frigivet. Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Da politiet ankom til stedet tirsdag eftermiddag, affyrede gidseltageren angiveligt skud mod dem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Politiet har afspærret et område i nærheden af Toulouse i forbindelse med en gidseltagning. Foto: Pascal Pavani/Ritzau Scanpix
Politiet har afspærret et område i nærheden af Toulouse i forbindelse med en gidseltagning. Foto: Pascal Pavani/Ritzau Scanpix
 

Politiet afspærrede området og specialstyrker blev sendt til stedet, skriver The Telegraph. Ifølge en talsmand på rådhuset i Blagnac, så har gidseltageren ikke nogen relation til terror, men der er i stedet tale om et mislykket røveri.

Men Ifølge de to franske medier Le Parisien og Le Figaro bærer gidseltageren et GoPro kamera på sig. En type mobilt kamera der er blevet brugt af terrorister til at filme andre terrorangreb.

Det rapporteres dog, at den 17-årige allerede er kendt af politiet, og at han har forbindelse til den politiske bevægelse 'De gule veste'. La Dépêche du Midi omtaler drengens fornavn som Yanis, og at han er kendt af politiet for småkriminalitet.

- Gidseltageren er formentlig bevæbnet. Han skal have truet med at skyde efter politiet. Manden har bedt om en forhandler og har truet med at skyde et af gidslerne, hvis ikke sikkerhedsafspærring ophæves, oplyste den lokale franske tv-station France 3 tirsdag eftermiddag.'

Gidseltageren har endnu ikke overgivet sig, og det er heller ikke oplyst, hvad hans krav er.

Politiet har bedt alle inden for en radius af 300 meter om at blive inden døre. Der er ikke rapporteret om nogen tilskadekomne.

Opdateres ...

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere