Giftig røg sendte aarhusianere indendøre

Kontakt lægevagt eller nærmeste skadestue, hvis du har indåndet røg og bliver dårlig, lyder politiets råd efter giftig røg i området ved Sallings P-hus

(Foto: Rune Aarestrup/Polfoto)
(Foto: Rune Aarestrup/Polfoto)

Alle butikker i Ferdinand Sallings Stræde i centrum af Aarhus blev tirsdag formiddag evakueret, efter der opstod brand i en bil i Sallings parkeringshus.

Branden var hurtigt under kontrol, men kraftig røgudvikling fik Østjyllands Politi til at udsende en beredskabsmeddelelse med advarsel mod at indånde den potentielt sundhedsskadelige røg.

- Personer i det berørte område kan igen gå udendørs og åbne døre, vinduer og ventilation. Hvis man har indåndet røg fra branden og bliver dårlig, skal man kontakte lægevagten eller nærmeste skadestue for at blive tilset, oplyser Østjyllands Politi.

Advarslen vedrørte borgere i Frederiksgade – Fiskergade – Fredensgade og Østergade, men er nu afblæst.

Der var også blevet spærret for al ind- og udkørsel til og fra Sallings parkeringshus fra Østergade og Fiskergade.

- Det er formentlig en bil, der er gået ild i i parkeringshuset, sagde vagtchef ved Østjyllands Politi Bo Christensen tidligere tirsdag til Ritzau.

Kontakt politi hvis din bil er i kælderen
Politiet kender endnu ikke årsagen til branden, som blev anmeldt klokken 08.41.

Bilbranden brød ud i Sallings Parkeringshus på adressen, Østergade 25, 8000 Aarhus .

Jes Frederiksen fra Østjyllands Politi sagde tidligere til Ekstra Bladet, at han ikke havde overblik over,  hvor mange mennesker, der blev evakueret, men det drejede sig om en del.

Betonen i parkeringshuset har taget skade af branden, og en bygningssagkyndig skal nu vurdere omfanget af skadrne. Derfor vil p-huset fortsat være lukket indtil videre, men de øvrige afspærringer er nu ophævet.

Har man sin bil parkeret inde i p-huset, og skal man bruge den nu og her, kan man henvende sig til politifolkene i området.