Gik amok med økse: Fældet af avanceret overvågning

Avanceret overvågningssystem hjalp søndag politiet med at fange en formodet sindslidende, der var gået amok flere gange i Horsens

Tidligere justitsminister Søren Pind var stærkt begejstret, da han i 2016 fik en demonstration af overvågningssystemet, der søndag fældede en sindslidende mand på flugt.

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. SMS-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Et landsdækkende system til at skanne nummerplader gav søndag flere jyske politikredse en hjælpende hånd, da en yngre mand gik amok og flygtede.

Nummerpladen på mandens bil blev således nøglen til, at Sydøstjyllands Politi ud på eftermiddagen kunne lokalisere og stoppe manden på Østjyske Motorvej ved Løsning i sydgående retning.

- Anholdelsen foregik helt udramatisk, fortæller vagtchef Jeppe Thranum til Ekstra Bladet.

- Men vi valgte af sikkerhedshensyn kortvarigt at spærre motorvejen, så vores patruljevogne kunne få fred til arbejdet.

Se også: Politiaktion på motorvej

Forsøgt indlagt
Eftersøgningen begyndte kort efter middag, da den 25-årige mand først truede med at køre mennesker ned i hjertet af Horsens.

Han brugte efterfølgende en økse til at smadre ruderne på en bil i området, hvorefter han kørte til en adresse i Hornsyld syd for Horsens og her tvang sig adgang til et hus.

Efterfølgende kørte han nordpå til Hobro, vendte rundt og kørte sydpå, hvor han til sidst blev stoppet og anholdt ved Løsning. Under hele flugten kunne politiet følge hans færd, da bilens nummerplade blev skannet flere gange.

Teknologi - 20. maj. 2016 - kl. 15:28 Nu tages Søren Pinds overvågningsnet i brug: Så meget gemmes om dig

Det er politiets teori, at den anholdte er sindslidende og reagerede på den meget voldsomme måde, fordi hans familie angiveligt forsøger at få ham indlagt.

- Vores jurister og en læge skal nu vurdere, hvad der videre skal ske, forklarer Jeppe Thranum.

- Af hensyn til manden og hans familie kan jeg ikke komme nærmere ind på, hvordan vi måtte kende ham fra tidligere.

Se også: Slut med at skjule dig: P-kontrol tager rullende våben i brug