Godstog i dødsulykke kørte med tomme flasker fra Carlsberg

Firmaet bag godstoget fra dødsulykken blev orienteret af en ansat, der befandt sig i passagertoget

Banedanmark oplyser til Ekstra Bladet, at dele af taget af en godsvogn med øl ifølge deres meldinger ramte toget, der derfor forulykkede. Producer: Martin Lorentsen

Hos firmaet DB Cargo Scandinavia, der stod for det godstog, der onsdag morgen var involveret i en ulykke på Storebæltsbroen, har man endnu ikke overblik over hændelsen.

Det fortæller kommunikationsdirektør Jan Wildau fra DB Cargo, der er ejet af Deutsche Bahn AG. Men sikkert er det, at toget var på vej fra Høje-Taastrup til Carlsbergs bryggeri i Fredericia.

- Toget kører med tom emballage til tapperiet, siger Jan Wildau.

Godstoget fyldt med øl fra Carlsberg havde tilladelse til at køre over Storebæltsbroen i morges. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix 112 Derfor fik øl-toget lov til at køre over broen

Han blev orienteret om ulykken, ganske kort tid efter den var sket, fordi en ansat i DB Cargo tilfældigvis befandt sig i passagertoget.

- Hvad der rent faktisk er sket, ved vi ikke. Vi kan tro, at der er noget, der er revet løs på toget, som har ramt passagertoget. Men vi ved det faktisk ikke endnu.

Ulykken skete omkring klokken 07.30 på Storebæltsbroen, mens vindfølsomme køretøjer blev frarådet al kørsel på broen på grund af storm. Men det gjaldt ikke tog, siger Jan Wildau.

Foto: Tim K. Jensen/Ritzau Scanpix 112 Politi bekræfter: Seks dræbte og 16 sårede

- Hvorvidt der er køretilladelse for tog, afgøres af Banedanmark i samarbejde med Sund & Bælt.

- Når der gælder forskellige regler for forskellige køretøjer, så er det selvfølgelig, fordi der er meget stor forskel på en kassevogn på 2000 kilo og et godstog på 2000 tons. Det hopper ikke bare lige af skinnerne, siger Jan Wildau.

LIVE