Godt 40 tip fra vidner om mystiske drabssager på ét døgn

Særlig efterforskningsgruppe gennemgår en stribe henvendelser, der måske kan få hul på opklaring af tre drab

Der har været høj telefonaktivitet hos  Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i forbindelse med efterforskningen af to drabssager i henholdsvis Ruds Vedby og Vemmelev.
Foto: Per Rasmussen
Der har været høj telefonaktivitet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i forbindelse med efterforskningen af to drabssager i henholdsvis Ruds Vedby og Vemmelev. Foto: Per Rasmussen

Godt 40 henvendelser fra vidner er tikket ind hos politiet i løbet af det seneste døgns tid i forbindelse med efterforskningen af to drabssager i henholdsvis Ruds Vedby og Vemmelev.

Det oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De fleste henvendelser handler om vidner, der på den ene eller anden måde har været i nærheden af eller er kørt forbi adressen på Slagelse Landevej ved Vemmelev, hvor en endnu uidentificeret person blev fundet dræbt i et udbrændt stuehus søndag.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyste tirsdag, at man har nedsat en særlig efterforskningsgruppe, som skal fokusere på opklaringen af de to drab.

Derudover er man i tæt dialog med nabokredsen Midt- og Vestsjællands Politi, hvor et lignende drab blev begået i Odsherred i februar.

- Vi kan sige, at der er noget omkring drabene – ud over ildspåsættelsen – som gør, at vi finder det fornuftigt at slå vores efterforskning sammen, sagde Kim Kliver tirsdag.

- Der er brugt samme fremgangsmåde, hvor offeret er blevet slået ihjel, og gerningsmanden eller - mændene derefter har sat ild til huset, sagde han.

Han ønsker dog fortsat ikke at komme nærmere ind på, om det for eksempel er drabsmetoden eller andre spor, som kobler drabene sammen. Et muligt motiv har politiet heller ikke løftet sløret for.

Det er i kølvandet på tirsdagens udmelding, at politiet har fået de godt 40 henvendelser fra borgere.

I Grevinge i Odsherred var det en 65-årig mand, der 14. februar blev fundet dræbt i et udbrændt hus. Han var blandt andet blevet udsat for grov vold.

I Ruds Vedby nord for Slagelse var der brand i en 68-årig møntsamlers hus 21. april. Liget af ham blev senere fundet i Blæsinge Grusgrav ved Slagelse.

Politiet er stadig i gang med tekniske undersøgelser i huset på Slagelse Landevej, ligesom vidner og naboer afhøres.

Blandt andet arbejder politiet på at få identificeret den afdøde. I huset bor en 80-årig mand, som sidst er set lørdag ved middagstid.