Granat sårer op mod 100 foran parlament i Ukraine

En eksplosion uden for Ukraines parlament sårede mandag 90 politibetjente, sikkerhedsfolk og soldater under voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter

Det var politifolk og medlemmer af den ukrainske nationalgarde, som blev såret, da en granat blev kastet fra en gruppe nationalister, da de demonstrerede mod et lovforslag om at give særlig status til separatistiske regioner.

- Omkring 100 vagter og sikkerhedsfolk, der bevogtede det ukrainske parlament, blev såret under voldsomme sammenstød uden for bygningen, oplyser indenrigsministeriet.

- Flere er alvorligt såret, hedder det.

En fotograf fra Reuters siger, at flere politifolk blev revet omkuld af eksplosionen.

Flere politifolk blev behandlet på stedet.

Snesevis af demonstranter deltog i protestaktionen mod lovforslaget, som vil give prorussiske områder i den østlige del af landet øget selvstyre.

I alt 265 repræsentanter stemte for lovændringerne efter en stærkt ophedet debat, som var præget af protestet både i og uden for nationalforsamlingen.

Kreml siger i en erklæring, at udenrigsministrene fra Rusland, Ukraine, Tyskland og Frankrig vil mødes i midten af september for at drøfte konflikten i Ukraine.

Forbundskansler Angela Merkel ha gentagne gange understreget, at en aftale om Ukraine, der blev indgået i februar i den hviderussiske hovedstad, Minsk, må respekteres.

Selvom parterne delvist har opfyldt en aftale om tilbagetrækning af tunge våben, blusser konflikten op igen og igen ved nye fronter - også med tunge våben.

De internationale observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, har svært ved at overvåge implementeringen af aftalen, da hverken Ukraine eller de prorussiske separatister i øst giver dem fuld adgang til konfliktzonerne.

Flere end 6500 mennesker har mistet livet, siden konflikten brød ud for halvandet år siden i den tidligere sovjetrepublik.