Gravid kvinde skudt i maven - nu er hun sigtet for drab på sit eget barn

Fosteret døde i maven på den 27-årige kvinde. Kvinden, der skød hende, går nu fri

Marshae Jones blev skudt i maven i december. Politiet mener, at gerningskvinden skød i selvforsvar, og nu er Marshae Jones selv sigtet for mordet på sit ufødte barn. Foto: Politifoto
Marshae Jones blev skudt i maven i december. Politiet mener, at gerningskvinden skød i selvforsvar, og nu er Marshae Jones selv sigtet for mordet på sit ufødte barn. Foto: Politifoto

27-årige Marshae Jones fra Birmingham i Alabama var gravid i femte måned, da hun i december blev skudt i maven af 23-årige Ebony Jemison i forbindelse med et skænderi, der handlede om det kommende barns far.

Det ufødte foster døde i maven på Marshae Jones, som onsdag blev sigtet for manddrab i retten i Jefferson County.

Det skriver AL.Com ifølge AP.

I første omgang var det Ebony Jemison, der blev sigtet for drabet på det ufødte foster. Men juryen nægtede at anklage hende, da politiets efterforskning viste, at det var Marshae Jones, der havde startet skænderiet , og at Ebony Jemison havde affyret skuddet i selvforsvar.

Politibetjent Danny Reid, der har udtalt sig i sagen, vurderer ifølge AP, at 'det eneste sande offer' i sagen er fosteret.

Raser over sigtelse
Sagen har fået stor opmærksomhed i offentligheden, og flere abortrettigheds-forkæmpere raser over, at moren nu selv er sigtet for sit fosters død.

'En gravid kvinde er blevet skudt i maven under et skænderi. Skyderiet bragte hendes graviditet til ende. Hun er blevet sigtet for mord. Det er sådan, folk - særligt farvede kvinder - allerede straffes og får kriminaliseret deres graviditet', lyder det i et tweet fra The National Abortation Federation.

Den amerikanske stat Alabama indførte i sidste måned et næsten-totalforbud mod aborter.

Amanda Reyes, der direktør for Yellowhammer Fund, som hjælper kvinder med at søge hjælp på Alabamas tre abortklinikker, raser over sigtelsen:

- Staten Alabama har endnu engang bevist, at det øjeblik, hvor en kvinde bliver gravid, er hendes eneste ansvar at producere en sund, levende baby, og at den betragter enhver handling, kvinden foretager sig, som kan forhindre en fødsel som en kriminel handling.