Grov afpresning mod hel familie: Far kidnappet og børnene truet på livet

Syv bandefolk fra 'Black Jackets' stod ifølge tiltale bag kidnapning af forretningsmand og grove trusler mod hans familie

To af de tiltalte afpressere var iført Black Jackets veste, da de opsøgte den 15-årige datter ved hendes skole. Privatfoto.
To af de tiltalte afpressere var iført Black Jackets veste, da de opsøgte den 15-årige datter ved hendes skole. Privatfoto.

En 45-årig forretningsmand og familiefar fra Hedehusene og hele hans familie blev, ifølge politiet, udsat for grov afpresning, røverier og trusler på livet gennem 10 måneder, hvor forretningsmanden blev tvunget til at betale samlet 885.000 kr. til syv personer med relationer til banden 'Black Jackets'.

På tirsdag stilles de syv mænd i alderen 24 til 37 år, der alle er af anden etnisk herkomst, for retten i Glostrup, hvor de med forskellige roller er tiltalt for røverier, frihedsberøvelse, vidnetrusler, vold og afpresning. De nægter sig alle skyldige.

Forretningsmanden blev blandt andet frihedsberøvet i fire timer, mens kidnapperne truede med at klippe fingrene af ham med en hækkesaks, indtil han gav dem 85.000 kr. i kontanter og drikkevarer for 200.000 kr. fra sit lager.

Datter truet ved sin skole
Ved en anden episode mødte to af de tiltalte iført Black Jackets veste op ved skoletandlægen på en skole i Hedehusene, hvor de truede forretningsmandens 15-årige datter:

- Det der er F´s datter, vi skal også snart have fat i hende, sagde den ene, mens den anden grinte og kiggede på datteren, lyder det i anklageskriftet.

Familiens mareridt begyndte for alvor i sommeren 2015, hvor det ifølge tiltalen lykkedes to af de nu seks tiltalte at tvinge den 45-årige til ad fire gange at betale 600.000 kr. ved to pistol-røverier og to afpresninger.

Ved det første røveri blev den 45-årige i juni 2015 truet med pistol på sin bopæl af to mænd, der fik udleveret 200.000 kr.

Den 16. juni om aftenen sprang to mænd ind i den 45-åriges bil og truede ham med pistol til at køre til Taastrup, hvor han blev holdt fanget i en lejlighed i cirka halvanden time, mens han og familien blev truet på livet. Han blev truet til at køre til sin bopæl i Hedehusene, hvor han måtte give mændene 50.000 kr.

- Så er det slut - men det var det ikke
Senere på sommeren blev han opsøgt mindst tre gange på bopælen og truet med pistol, mens mændene krævede penge. Han blev truet til et møde ved en italiensk restaurant i Hedehusene, hvor han fik besked på at betale 200.000 kr. 'og så ville det være slut'.

Han skaffede pengene og mødtes med afpresserne på sin bopæl, hvor han gav dem de 200.000 kr.

Men mareridtet var ikke slut. Afpresserne lugtede flere penge og ringede nogle dage senere og krævede endnu 200.000 kr. Igen blev den 45-årige opsøgt på bopælen og truet med pistol, så han lånte 150.000 kr. af sin svigerfar, som han betalte afpresserne.

artiklen fortsætter under billedet

Black Jackets er oprindeligt fra Tyskland, men har nu etableret sig i Danmark, blandt andet med tidligere medlemmer fra Brothas-banden.
Black Jackets er oprindeligt fra Tyskland, men har nu etableret sig i Danmark, blandt andet med tidligere medlemmer fra Brothas-banden.
 

Men i marts i år fortsatte afpresningen mod den 45-årige og hans familie, hvor andre fra 'Black Jackets' også begyndte at afpresse ham, lyder tiltalen.

Den 3. marts mødte syv mænd op på en adresse i Hedehusene, hvor den 45-årige forsøgte at flygte. Hans 72-årige delvist lamme mor var på stedet, og hun blev brutalt skubbet omkuld af tre af afpresserne, lyder tiltalen.

Den 45-årige blev overmandet og med skub og slag tvunget ud i en ventende bil og kørt til en anden adresse i Hedehusene, hvor han blev holdt frihedsberøvet i fire timer.

Han blev slået og sparket og fik vist en hækkesaks, der skulle bruges til at klippe fingrene af ham. Han blev løsladt, da han skaffede 85.000 kr. i kontanter og sørgede for at levere drikkevarer for 200.000 kr. til afpresserne. Imens blev han truet på livet, hvis han gik til politiet.

Truet til at trække anmeldelsen
Men den 45-årige havde fået nok og anmeldte den langvarige afpresning til politiet, der udstyrede ham med en overfaldsalarm. Politiet sørgede også for, at han og familien blev afhørt bag lukkede døre i retten foran en dommer, så deres vidneforklaringer kunne bruges som bevis, selv hvis der skete familien noget.

Efter anholdelserne advarede vicepolitiinspektør Carsten Jansson mod at føje afpressere:

- Hvis man først betaler, så vil afpresserne typisk have mere, så det skal man ikke gøre, sagde Carsten Jansson.

Ifølge anklagen fik bande-folkene nys om politianmeldelsen, og derfor blev den 15-årige datter opsøgt ved sin skole den 8. marts og truet. Dagen efter mødte to af bandefolkene op hos familien for at true dem til at trække anmeldelsen tilbage.

Hjemme hos den 45-årige var fire børn i alderen seks måneder til otte år til stede. Truslerne fra afpresserne lød ifølge anklageskriftet: - Hvis I ikke trækker anmeldelsen tilbage, så ved I, hvad der vil ske. Hvis vores folk ryger ind, tror I så, at I lever?

Den 45-årige trykkede på sin politialarm og det kom til tumult på bopælen, hvor afpresserne 'fik hjælp' af to mand mere. Og truslerne fortsatte: - Jeg vil dræbe alle i hele familien. Jeg vil dræbe børnene. Hvis min bror kommer i fængsel, vil jeg få en masse blod til at flyde.

Det lykkedes den 45-årige og flere hjælpere selv at anholde en af afpresserne,inden politiet kom. Det fik den 30-årige til at råbe på tyrkisk til faderen, hans hustru og de mindreårige børn: - Jeg vil slå jer alle ihjel. I ved ikke, hvem jeg er. Jeg tager også dig og dine børn.

Retten i Glostrup har afsat 13 dage til at behandle afpressersagen.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen