Grov voldtægt skaber frygt: Tør ikke gå i skoven alene

En 33-årig kvinde blev voldtaget i Hornbæk Plantage 17. maj. Gerningsmanden er stadig på fri fod

Politiet var massivt til stede i Hornbæk Plantage torsdag aften. Video: Kenneth Meyer

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

En mand i midten af 30'erne, der lugtede af tobak og var beskidt på hænderne, som om han havde rodet med en bil, motorcykel eller noget jord. Han var iført cowboybukser, boksershorts med et grå/sort mønster og medbragte et tyndt etui til et par briller eller en fyldepen.

Sådan lyder beskrivelsen af den mand, som politiet leder efter i forbindelse med en grov voldtægt i Hornbæk Plantage 17. maj.

En 33-årig kvinde blev ved højlys dag overfaldet og voldtaget i et grønt skovområde, som flittigt bliver brugt af motionsløbere, hundeluftere og folk, der går ture i området.

Men den grove voldtægt har skabt frygt, og flere kvinder er nu bange for at bruge skoven.

Det fortæller formanden for motionsklubben Gang og Løb, som hører under Hornbæk Idrætsforening, Anette Lund Poulsen, til TV2 Lorry.

- Jeg må nok indrømme, at jeg ikke på samme måde cykler ud i skoven, som jeg gjorde før. Det bryder jeg mig ikke om at gøre alene mere. Jeg tænker meget over det, der er sket, siger Annette Lund Poulsen til tv-kanalen.

Hun fortæller, at hun før ofte gik ture i skoven alene, men at hun nu følges med venner og bekendte.

Der blev sendt ni patruljevogne, teknikere og hunde til Hornbæk Plantage, da politiet modtog en anmeldelse af en voldtægt af en 33-årig kvinde. Foto: Kenneth Meyer 112 Politi: 33-årig kvinde voldtaget i skov

(Artiklen fortsætter under billederne)

 

Flere har det sådan
Annette Lund Poulsen oplever, at hun ikke er den eneste, der er meget påvirket af den grove voldtægt mod en ung kvinde.

Det samme gør sig gældende for mange af hendes veninder og andre kvindelige bekendte.

- Vi har talt om det, og mange har det på samme måde. Det her med at cykle alene hjem gennem skoven om aftenen, når man har været på besøg hos nogle venner og fået et glas vin. Det gør man bare ikke mere, siger hun til Lorry.

- Jeg håber og tror, at det er bare er et spørgsmål om tid, før det bliver som før. Jeg kan bare mærke, jeg lige skal have det her på afstand og se det opklaret. Men vi skal videre og ikke gå rundt og med frygt i os, siger hun.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Annette Lund Poulsen søndag morgen, men det har ikke været muligt.

Politikommisær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi mener ikke, der er grund til utryghed i plantagen.

- Men hvis man er utryg ved at gå der alene, skal man selvfølgelig lade være. Det er ikke noget, man skal have ondt i maven over. Men vi ser ingen grund til at advare folk mod at gå gennem plantagen, siger han til Ekstra Bladet.

Flere vidner har meldt sig
Det er ikke oplyst, hvorvidt der er DNA-spor i sagen, men 'spor og effekter' bliver stadig undersøgt.

Henrik Gunst har i øvrigt intet nyt i sagen. Da politiet for tre dage siden sidste meldte noget ud om sagen, fortalte de, at man havde fået masser af tips, men men håbede på at få flere:

- Der er tale om en grov sag, som vi naturligvis meget gerne vil have opklaret. Vi vil fortsat meget gerne høre fra folk, som har været i området den pågældende dag og fra andre, som kunne have oplysninger til sagen, lød det.

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.