Grundlovsforhør i drabssag: Mand tilstår to drab og brandstiftelse

To mænd sigtet for drab på ældre mænd blev varetægtsfængslet i fire uger på en begrundet mistanke ved grundlovsforhør i Nykøbing

Fredag kunne politiet fortælle, at man har anholdt to personer. Den ene af de to har tilstået at stå bag to drab. Video: Per Rasmussen

RETTEN I NYKØBING F: En 42-årig mand har ved et grundlovsforhør over middag erkendt at stå bag to drab og efterfølgende brandstiftelse.

Den 42-årige blev anholdt i går sammen med en 34-årig, hvor de begge er mistænkt i de to drabsager begået henholdsvis i Ruds Vedby 21. april og i Vemmelev sidste weekend.

Dagens grundlovsforhør er holdt for lukkede døre, men inden dørene blev lukket læste Mariam Khalil sigtelsen op i retten.

Et af de to gerningssteder. En landejendom mellem Korsør og Vemmelev. Her blev en den ældre beboer dræbt, og efterfølgende blev der stukket ild på ejendommen.
Foto: Per Rasmussen 112 To anholdt for drab og brandstiftelse: Sådan kom politiet på sporet

Kiehn Andersen, drabsofret i Ruds Vedby blev ifølge sigtelsen flere gange stukket med en kniv og efterfølgende efterladt dræbt på bunden af en sø. Den 68-årige møntsamler havde angiveligt også været offer for stump vold.

Hals skåret over i Vemmelev
I Vemmelev blev offeret, den 80-årige Poul Frank Jørgensen, ligeledes stukket med kniv. Han fik desuden halsen skåret over af gerningsmanden.

I forbindelse med begge episoder blev der efterfølgende stukket ild på de respektive ejendomme. Kriminelle forhold som den 42-årige også har erkendt ved grundlovsforhøret i Nykøbing.

Ifølge sigtelsen var de to drabssigtede i besiddelse af et oversavet haglgevær, da de blev anholdt i den sjællandske landsby, hvor de boede til leje.

Drabsigtede var tavse
Den anden sigtede, den 34-årige, nægter sig skyldig i de to drab og brandstiftelserne. Han erkender sin andel i besiddelsen af det oversavede jagtgevær i forbindelse med sin anholdelse.

Ingen af de to mænd udtalte sig personligt under den åbne del af grundlovsforhøret. De kigge begge to på dommer Anne Bundgaard, mens forsvarerne førte ordet på deres vegne.

De to mænd var begge klædt i blå dragter fra arresten. På fødderne havde de mao-sko. Den 42-årige meget høje mands lange hår var bundet op i en hestehale. Han havde en meget markant ansigtstavovering.

Den yngste af de drabssigtede sad med hænderne i skødet. Den kronragede mand gjorde heller ikke væsen af sig.

Vold med døden til følge
Efter grundlovsforhøret blev de to mænd ifølge anklager Mariam Khalil varetægtsfængslet frem til 18. juli. Det skete for den 42-årige mands vedkommende på en begrundet mistanke om, at han har begået grov vold med døden til følge mod de nu afdøde mænd i Ruds Vedby og Vemmelev.

Den 34-årige blev udelukkende varetægtsfængslet på grundlag af drabet og brandstiftelsen i Ruds Vedby.

De to mænd udbad sig betænkningstid i forholde til rettens kendelse.