Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Gymnasie-elev stjal fra fest-kassen: Pengene gik til telefon, tøj og kosmetik

Rektor på Vejle-gymnasium vil ikke melde kvindelig elev, som lænsede kammeraternes fest-kasse for omkring 75.000 koner

Rødkilde Gymnasium, hvor kassereren i festudvalget angiveligt lænsede fest-kassen for omkring 75.000 kroner. (Foto: Michael Drost-Hansen)
Rødkilde Gymnasium, hvor kassereren i festudvalget angiveligt lænsede fest-kassen for omkring 75.000 kroner. (Foto: Michael Drost-Hansen)

Har du oplysninger i sagen? Skriv til os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (alm. takst)

Den 18-årige kvindelige elev på Rødkilde Gymnasium i Vejle, som har erkendt at have stjålet omkring 75.000 kroner fra kammeraternes fest-kasse, har brugt en stor del af pengene til private fornødenheder.

I følge Ekstra Bladets dybt pålidelige oplysninger, så har kvinden sidste år brugte i tusindvis af de stjålne penge på ikke mindst tøj og kosmetik.

Hertil kommer blandt andet billetter, telefon og el-regninger.

Hun var kasserer
Kvinden var kasserer i festudvalget 'Mimer' indtil januar i år. Den nye kasserer opdagede imidlertid, at noget var rivende galt. Udvalget gik til gymnasiets rektor og så begyndte skandalen at rulle.

Se også: Elev stjal 75.000 kr. fra gymnasiets fest-kasse

Balladen kulminerede i denne uge efter at rektor Hans Erik Duschek-Hansen udsendte en orientering til skolens elever.

Rektoren havde håbet, at sagen kunne dysset ned og en politianmeldelse kunne undgåes. Men den løsning er en del af gymnasiets elever stærkt utilfredse med.

FORMAND FOR BESTYRELSEN VIL UNDERSØGE SAGEN

Bestyrelsesformand i Rødkilde Gymnasium, advokat Keld Norup, vil nu have undersøgt sagen om svindel med elevernes fest-kasse.

- Jeg fik en kort orientering fredag af skolens rektor. Det er begrænset, hvor meget jeg kan sige om sagen på nuværende tidpunkt.

- Rektor har oplyst, at han vil tage 25.000 kroner fra gymnasiets kasse og føre pengene over til den slunkne fest-kasse. Men er det overhovedet lovligt at indtægts-dække kriminel aktivitet på den måde?

- Gymnasiet er en selvejende institution og derfor har vi et vist råderum over vores egne penge. Jeg kender ikke nok til sagen til, at jeg kan sige noget nærmere om det.

- Rektor har af menneskelige grunde ikke villet melde sagen til politiet. Er du enig i den beslutning?

- Som sagt skal jeg lige have sat mig ordentligt ind i sagen, før jeg udtaler mig. Umiddelbart synes jeg måske nok, at der er tale om et stort beløb. Omvendt er det jo ikke vores opgave at ødelægge et ungt menneskes fremtid på den lange bane. Jeg har tillid til, at rektor har truffet en klog beslutning. Det plejer han at gøre, siger Keld Norup til Ekstra Bladet.

Politiet kan af egen drift tage sager om kriminalitet. Det var lørdag ikke muligt at få opklaret, om lokalpolitiet i Vejle ønsker at gøre dette.

 

 

I følge Ekstra Bladets oplysninger mener blandt andet en stor del af festudvalgets ti mand store bestyrelse, at den 18-årige kvinde omgående bør meldes til politiet.

- Jeg vil ikke offentligt sige noget om, hvorvidt hun bør meldes til politiet. Der er tale om en person, som vi alle kender godt, og som vi har arbejdet tæt sammen med. Omvendt er hele udvalget indebrændte over det, der er sket. Vi føler, at hun i et eller andet omfang skal stå til ansvar for sine gerninger, siger festudvalgs-medlem Rasmus Bækgård til Ekstra Bladet.

Skolen dækker over det
Rasmus Bækgård fortsætter:

- Jeg føler, at skolen har forsøgt at dække en smule over det skete. Og det er ubehageligt. Vi har respekt for ledelsen, men vi vil ikke være under nogen form for mistanke i denne ubehagelige sag.

- Jeg hæfter mig ved, at kvinden ikke i første omgang overfor udvalget  har erkendt og beklaget det skete. Vi er blevet taget ved næsen - og så er det svært at bevare tolerancen, siger Rasmus Bækgård.

Bør meldes omgående
3 G-er Mikkel Nikolajsen sidder ikke i festudvalget længere. Men han sad i udvalget sidste år.

- Jeg synes, at sagen omgående bør meldes til politiet. Det er absurd, at skolen dækker over handlingen og lader eleven gå på skolen helt uden konsekvenser, siger Mikkel Nikolajsen til Ekstra Bladet.

Mikkel Nikolajsen. (Privatfoto)
Mikkel Nikolajsen. (Privatfoto)
 

Rektor Hans Erik Duschek-Hansen har tidligere i Ekstra Bladet forklaret, at kvinden angrer sin handling dybt.

 

Rektor Hans Erik Duschek-Hansen har tidligere i Ekstra Bladet forklaret, at kvinden angrer sin handling dybt. (Foto: Rødkilde Gymnasium)
Rektor Hans Erik Duschek-Hansen har tidligere i Ekstra Bladet forklaret, at kvinden angrer sin handling dybt. (Foto: Rødkilde Gymnasium)
 

Han har aftalt med eleven, som fortsat går på skolen, at hun betaler 25.000 kroner tilbage til fest-kassen.

- Gymnasiet skyder 25.000 kroner ind i fest-kassen og så må eleverne selv dække de resterende 25.000 kroner ind, siger rektoren.

Hans Erik Duschek-Hansen erkender et vist medansvar, fordi skolen ikke har ført behørigt tilsyn med festkassen.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen