Gymnasielærer kendt skyldig i drab på ung studine

Den 48-årige psykisk syge mand dømmes til psykiatrisk behandling uden længste tid for drabet på 24-årige Mette Marie Tang

Politiet på stedet efter drabet i baggården i Odense i sommer. (Video: Ole Frederiksen)

Retten i Odense (Ekstra Bladet): Retten i Odense har netop afsagt dom i sagen mod en 48-årig tidligere gymnasielærer, der står tiltalt for drabet på en 24-årig universitetselev.

En enig domsmandsret dømte den 48-årige til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden fastsættelse af længste tid.

Se også: Nu starter retssagen: Mette Marie blev stukket ihjel af psykisk syg

Den unge universitetsstuderende Mette Marie Tang blev dræbt med knivstik 23. juli sidste år i en baggård på Klostervej i Odense, hvor hun boede.

Mette Marie Tang, her afbilledet på et kort i blomsterhavet på det sted, hun blev dræbt. (Foto: Jakob Jørgensen)
Mette Marie Tang, her afbilledet på et kort i blomsterhavet på det sted, hun blev dræbt. (Foto: Jakob Jørgensen)

Den 48-årige gymnasielærer har fra start erkendt drabet og forklarede i retten, hvordan tvangstanker om chikane fik ham til at hente en fileteringskniv fra køkkenskuffen og derefter dræbe den unge kvinde.

- Jeg forbandt pigen med min chef fra gymnasiet. Jeg mente, de var i ledtog. Men det mener jeg ikke længere, forklarede den 48-årige drabstiltalte til retten.

Kræver millioner i erstatning

Den 48-årige blev udover anbringelse i psykiatrien også pålagt at betale erstatning til den 24-årige kvindes familie.

I alt kræver familien og Mette Marie Tangs efterladte kæreste ca. 1,8 millioner kroner i erstatning for tabet.

I dag blev det dog kun afgjort, at den 48-årige gymnasielærere skal dække begravelsesomkostninger på omkring 85.000 kroner samt 1200 kroner til kvindens kæreste.

Resten af erstatningsbeløbet skal afgøres ved et civilt søgsmål.

- Jeg var sikker på hun skulle dø
Iført en brun striktrøje og jeans sad den drabssigtede under sin forklaring til retten let foroverbøjet med hænderne samlet foran sig. Med ro i stemmen fortalte han, at den 24-årige Mette Marie Tang blev udvalgt helt tilfældigt, da han så hende stå i baggården, hvor de begge boede.

Se også: Drabstiltalt gymnasielærer: - Jeg var sikker på, hun stod bag chikane

- Da jeg kigger ned, og hun kigger op, så er jeg helt sikker på, at hun er med i den chikane. Det kan jeg jo se bagefter, at det var hun sandsynligvis ikke, forklarede den drabstiltalte.

- Men på daværende tidspunkt var jeg helt sikker på, at hun var med i noget. Der var ikke nogen tvivl om, hvad jeg skulle gøre, forklare den 48-årige til retten.

- Det var dit valg at dræbe hende, spurgte anklageren efterfølgende den 48-årige.

- Jeg ved ikke, om det var mit valg, men jeg følte mig chikaneret, forklarede den tidligere gymnasielærer til retten, der op til drabet ifølge egen forklaring. længe havde følt sig chikaneret. 

Dagligdags ting som biler af samme farve eller ringende cykelklokker var med til at overbevise den 48-årige om, at han blev forfulgt. 

Sagen igennem har den tidligere gymnasielærer erkendt, at han ikke før drabet kendte Mette Marie Tang. Han har siden 2003 modtaget behandling i psykiatrien for paranoid psykose og havde også taget sin medicin på drabsdagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere