HA flytter ind i industrikvarter

Efter et år uden fast adresse flytter Hells Angels i Aarhus til forstaden Lystrup

Hells Angels' nye tilholdssted i Aarhus kræver en større renovering, inden det er klar til indflytning. (Foto: Anders Brohus)
Hells Angels' nye tilholdssted i Aarhus kræver en større renovering, inden det er klar til indflytning. (Foto: Anders Brohus)

Hells Angels aarhusianske afdeling flytter efter et år uden fast tilholdssted til et industrikvarter i Aarhus-forstaden Lystrup.

Den nye rockerborg ligger på adressen Marøgelhøj 5 med Kronborg Sikring og et maskinværksted som nærmeste naboer.

Hells Angels står ikke som officiel ejer af bygningen, men den ejes derimod af foreningen Aarhus in Motion, som har forbindelse til flere Hells Angels-medlemmer i Aarhus.

Ifølge Tinglysningen blev skødet underskrevet den 1. september i år.

Hos Østjyllands Politi bekræfter vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard, at politiet er bekendt med Hells Angels nye adresse, men ellers ønsker han ikke at kommentere HA'ernes nye tilholdssted i Aarhus.

Se også: HA: Nu er englene husvilde

Bygningen er senest vurderet til 3,5 mio. kroner, men ifølge Tinglysningen har Aarhus in Motion blot betalt 1,2 mio. kr. for ejendommen.

Industribygningen gennemgår i øjeblikket en større renovering, inden rockerne kan rykke ind i bygningen.

Ifølge postkasserne har bygningen ud over lager og industri tidligere også huset enkelte private lejemål.

Ekstra Bladet besøgte torsdag adressen, men mødte kun tre nedbrydningsarbejdere, som ikke ønskede at udtale sig om bygherren.

HA passer ikke ind
Blandt de naboer, som Ekstra Bladet har talt med, var der blot skuldertræk tilovers for, at motorcykelklubben med de forholdsvis mange drabs-, volds- og narkodømte i medlemskartoteket flytter ind på vejen.

- Hvis de begår kriminalitet, så gør de det vel ikke her, som en nabo, der ikke ønsker at stå frem med navn, formulerer det.

Gitte Bendixen fra firmaet UpCycle.cool, der laver digital tekstiltryk, synes dog ikke, at Hells Angels passer ind i kvarteret.

- Området er i en positiv udvikling med et kreativt miljø. Bl.a. er flere kunstnere flyttet til Lystrup, fordi huslejen er billigere her end inde i byen, og det er Hells Angels vel ikke lige frem kendt for, siger Gitte Bendixen.

Se også: Hells Angels stadig husvilde

Aarhus-HA´erne flyttede fra deres tidligere tilholdssted på Bryggervej i Risskov 1. oktober sidste år.

Hells Angels solgte den 359 kvadratmeter store, topsikrede bygning for 7,7 mio. kr. til udviklingsselskabet Domis A/S sidste sommer. Det beløb skal holdes op imod, at de købte bygningen for 2.1 mio. kr. i 2001.

Mange beboere i området, hvor Hells Angels Aarhus havde til huse, blev eksproprieret af Aarhus Kommune, fordi der skal bygges et nyt bolig- og butikskvarter.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Hells Angels.

1 af 2 Hells Angels fraflyttede Bryggervej i Risskov 1. oktober sidste år. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Hells Angels' nye tilholdssted i Aarhus kræver en større renovering, inden det er klar til indflytning. (Foto: Anders Brohus)