Håb om at norsk rigmandsfrue er i live

En ny besked fra formodede gerningsmænd i Anne-Elisabeth Hagens kidnapningssag giver familien håb. Det siger familiens advokat på et pressemøde

Polititikommissær Tommy Brøske fortæller her om den nye besked fra kidnapperne i sagen om Anne-Elisabeth Hagen. Video: VG

Den 69-årige norske rigmandshustru Anne-Elisabeth Hagen har været forsvundet siden 31. oktober 2018.

Tirsdag klokken 12 bekræftede familien Hagens advokat, Svein Holden, på et pressemøde, at familien senest har været i kontakt med de formodede kidnappere 8. juli.

Sagens udvikling
Anne-Elisabeth Hagen forsvandt formentligt fra sit hjem i en forstad til Oslo 31. oktober 2018 mellem klokken 9.15 og klokken 13.30. Siden er hun ikke blevet set.

På adressen fandt man et brev med krav om løsepenge, og norsk politi behandlede derfor i første omgang sagen som en kidnapningssag. Siden slutningen af juni har politiet dog efterforsket sagen som en drabssag.

Ifølge den norske avis VG blev Hagen-familien i juli måned kontaktet af den angivelige modpart.

Flere uafhængige kilder oplyser, at ægtemanden, Tom Hagen, skal have betalt op mod 10 millioner norske kroner for at få livstegn fra sin kone. Til trods for dette har familien ikke modtaget nogen beviser for, at Anne-Elisabeth Hagen skulle være i live.

Avisen oplyser desuden, at politiet foreløbigt ikke har kunnet spore den konto, som pengene er udbetalt til.

- Det siges klart (i beskeden fra modparten, red.), at hun lever, men vi har endnu ikke modtaget et bevis, siger familiens advokat på pressemødet.

Kontakten med de formodede kidnappere har givet familien fornyet håb, selvom de fortsat deler politiets bekymring for, at Anne-Elisabeth Hagen er blevet dræbt.

Klokken 14 holder norsk politi pressemøde med seneste nyt i sagen.

Følg pressemøderne LIVE herunder.

LIVE