Hafidas bror: Godt man ikke længere belønnes for drab

Anders Larsen slog sidste år sin kæreste Hafida ihjel, og efterfølgende fik han forældremyndigheden over parrets to børn. Nu har folketinget ændret reglerne, så det fremover bliver svære at få forældremyndigheden efter forældredrab

Her fortæller Hafidas pårørende om Anders Larsen, som dræbte sine børns mor og efterfølgende fik forældremyndigheden.

- Jeg er glad for, at man ikke længere kan blive belønnet for at slå børnenes mor ihjel.

Sådan lyder det fra Hassan Bourouih, der sidste år mistede sin søster Hafida Bourouih, da hendes mand Anders Larsen slog hende ihjel. Efterfølgende fik han forældremyndigheden over parrets to børn, som i dag bor hos hans forældre.

Da den drabsdømte Anders Larsen fik tildelt forældremyndigheden, ankede Hafidas familie afgørelsen, og spørgsmålet om hvor de to små drenge skal bo, skal derfor tages op på ny i retten til efteråret.

I mellemtiden har Hafidas familie kæmpet for en lovændring, der skal sikre, at en forælder ikke kan få forældremyndigheden, hvis han eller hun er skyld i den anden forælders død.

Se også: Hafidas drabsmand vil have mildere straf

Torsdag har alle Folketingets partier indgået en aftale, der bringer Hafidas familie tættere på deres mål.

Aftalen er en ændring af reglerne om forældremyndighed, der betyder, at hvis den ene forælder er skyld i den anden forælders død, bliver denne ikke automatisk tildelt forældremyndigheden.

Formålet er at sikre, at barnets tarv altid er styrende, når myndighederne behandler sager om forældremyndighed, hvor den ene forælder har forvoldt den anden forælders død.

Anders Larsen og Hafida Bourouih
Anders Larsen og Hafida Bourouih
 

Drabsmand fik forældremyndigheden
Anders Larsen blev i august i år dømt skyldig i drabet på sin kæreste Hafida Bourouih. Han blev dømt for at have kvalt hende, først med hænderne og efterfølgende med en ledning, mens parrets to små børn var i lejligheden.

Efterfølgende kørte han - med børnene i billen - Hafidas lig fra Glostrup til Sydsjælland, hvor han smed liget ned af en skrænt bag en spejderhytte.


Her bliv liget af Hafida Bourouih fundet.

Anders Larsen fik 12 års fængsel for drabet, og til stor undren og frustration for Hafidas familie, fik Anders Larsen også forældremyndigheden over de to børn.

- Han har taget et menneskeliv, han har ødelagt to børn og hele vores familie. Der er ikke nogen straf, der kan retfærdiggøre, at drengene aldrig får deres mor tilbage, sagde Hafidas bror, Hassan Bourouih, under retssagen.

Anders Larsen er tiltalt for at have kvalt ekskonen Hafida for lidt over et år siden. (Privatfotos) 112 - 14. aug. 2015 - kl. 07:09 Bror om Hafidas drabsmand: Ingen straf er hård nok

I dag er han glad for, at politikerne tager hånd om sagen.

- Jeg er glad for, at man ikke længere pr. automatik for forældremyndigheden over børnene, når man slår deres mor ihjel, siger Hassan Bourouih til Ekstra Bladet.

Han understreger, at han mangler lidt detaljer omkring ændringen, men overordnet set er glad.

- Det er godt, at de gør noget, så man ikke længere bliver belønnet for at begå drab, siger Hassan Bourouih.

Før Folketinget torsdag formiddag vedtog, at reglerne skulle ændres, lød det, at forældremyndigheden i forbindelse med forældredrab som udgangspunkt - medmindre afgørende hensyn til barnet taler imod - skulle blive hos den tilbageværende forælder.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann er glad for at Folketingets partier i dag har indgået en aftale.

- Når vi har at gøre med de tragiske tilfælde, hvor en forælder dræber en anden, så skal der ikke herske tvivl om, at barnets tarv kommer før mors ellers fars krav på forældremyndighed. Udgangspunktet skal altid være, hvad der er bedst for barnet. Derfor er jeg tilfreds med, at alle Folketingets partier i dag er blevet enige om at ændre loven.