Hafidas drabsmand vil have mildere straf

Anders Larsen nægter fortsat, at han havde planer om at partere kæresten Hafida Bourouihs lig og vil have landsretten til at omstøde den del af dommen

Anders Larsen blev dømt for at have dræbt Hafida Bourouih, som var mor til hans to små sønner. (Privatfotos)
Anders Larsen blev dømt for at have dræbt Hafida Bourouih, som var mor til hans to små sønner. (Privatfotos)

41-årige Anders Larsen havde ikke planer om at partere sin kærestes lig, efter han havde slået hende ihjel - som han ellers blev dømt for i Retten i Glostrup 24. august.

Det fastholder han i hvert fald selv, og derfor har han valgt at anke dommen til Østre Landsret. Det oplyser hans advokat Henrik Stagetorn til Ekstra Bladet.

Anders Larsen, der har tilstået drabet på sin kæreste, Hafida Bourouih. (Privatfoto) Krimi Drabstiltalt til sin teenage-datter: Hvordan dræber jeg min kæreste?

Samtidig er sagen anket til formildelse, hvilket vil sige, at Anders Larsen vil have en mildere straf end de 12 år, han blev idømt i byretten.

Får han medhold i det punkt bliver der dog formentlig ikke tale om en væsentlig ændring. I byretten bad hans forsvarer nemlig om 11 års fængsel - altså blot ét år mindre end anklagerens påstand.

112 - 24. aug. 2015 - kl. 12:06 Hafida-drab: Her er dommen

'Anders Larsen erkendte og blev dømt for at have kvalt sin kæreste Hafida Bourouih 24. juli sidste år, mens parrets to små sønner var i lejligheden. Efterfølgende kørte han - med børnene i bilen - Hafidas lig fra Glostrup til Sydsjælland, hvor han smed liget ned af en skrænt bag en spejderhytte.

Da dommen faldt i august, bad Anders Larsen og hans advokat om 14 dages betænkningstid i forhold til at anke, men allerede inden dommen faldt havde den 41-årige drabsmand givet et hint om, hvor det ville ende.

Hassan Bourouih med sine to nevøer - Hafidas drenge på tre og fem år. (Privatfoto) Krimi Hafidas bror om drabsmand: Han er et uhyre

- Selvfølgelig skal jeg have en straf, men jeg har lyst til at anke allerede nu, fordi jeg ikke føler, at sandheden ikke er kommet frem her i retten, sagde han, da han fik det sidste ord i retten.

- Det billede, der er blevet tegnet af mig og af vores liv, det passer ikke. Jeg føler ikke, at sandheden er kommet frem, og det er jeg naturligvis ked af. Jeg føler ikke, at jeg kender det menneske, som der er blevet tegnet et billede af her i retten, forklarede han.

112 - 24. aug. 2015 - kl. 11:36 Drabsmand i retten: Jeg har begået en forfærdelig forbrydelse

I retten forsøgte han at tegne et billede af 39-årige Hafida Bourouih som en ustabil kvinde og en dårlig mor, der slog sine børn. Et påstand, der blev tilbagevist af adskillige vidner - heriblandt veninder og familiemedlemmer til Hafida - som var indkaldt i sagen.

Udover ankesagen kører der i efteråret en samværssag, hvor Hafidas bror og hans kone vil forsøge at få forældremyndigheden over de to drenge på tre og fem år. Anders Larsen ansøgte og fik den tildelt efter drabet, og børnene bor lige nu hos hans forældre.