Hagekors og bilafbrænding på dansk asylcenter

Ukendte gerningsmænd har i nat begået hærværk på asylcenter på Djursland

Sådan ser der ud ved asylcentret her til morgen. (Foto: Ernst van Norde)

Ved du noget om sagen eller har du billeder? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Røde Kors asylcenteret i Trustrup på Djursland har i nat været udsat for omfattende hærværk. Det oplyser Østjyllands Politi.

Omkring kl. 02.15 spraymalede ukendte gerningsmænd hagekors på centerets garageporte og tilføjede 'DNSB' og 'FØRSTE ADVARSEL'.

Se også: Planlagt flygtningecenter brændt ned

Gerningsmændene satte også ild til asylcenterets minibus, som udbrændte totalt. 

- Politiet efterforsker sagerne og vil gøre hvad der er muligt for at udfinde gerningsmanden. Der vil herudover blive iværksat øget patruljering i området, oplyser politikommissær Vagn Martinussen.

Ifølge politiet var ingen personer i fare ved branden.

Det er tredje gang, asylcentret har været udsat for hærværk med tilsyneladende politisk motiv, men ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke tidligere i så voldsomt et omfang som denne gang.

Den 20. marts 2015 og den 31. juli 2015 blev der også malet hagekors på asylcenteres facader.

Centret, der huser omkring 120 asylansøgere, er et multietnisk asylcenter under Røde Kors' asylafdeling - fortrinsvis for familier, hvor asylansøgere er indkvarteret, mens deres ansøgning om asyl i Danmark bliver behandlet, skriver Røde Kors.

Røde Kors oplyser til Ekstra Bladet, at man ikke melder noget ud om hærværket, før regionslederen selv har konstateret omfanget.

1 af 2 Det er tredje gang, at ukendte gerningsmænd maler hagekors på asylcenterets facader. (Foto: Ernst van Norde)
2 af 2 Asylcenterets minibus udbrændte totalt under nattens hærværk. (Foto: Ernst van Norde)