Handelsskole efter pistol-trussel: Drengene er allerede smidt ud

Køge Handelsskole har reageret hurtigt efter anholdelsen af to drenge på 16 og 17, som er sigtet for at have truet en af skolens lærere med en splatterpistol

Opslaget på Facebook-gruppen Offensimentum er nu fjernet. Foto: Instagram
Opslaget på Facebook-gruppen Offensimentum er nu fjernet. Foto: Instagram

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

De to drenge, som tirsdag ved middagstid blev anholdt midt i undervisningen på Køge Handelsskole i Ølby og kørt til afhøring på politistationen, er blevet bortvist fra skolen og får ikke lov til at vende tilbage og færdiggøre deres uddannelse.

Det oplyser skolens chef for Kommunikation og Marketing, Louise Schmedes, til Ekstra Bladet.

Politiet har ifølge presseansvarlig Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi sigtet de to 16- og 17-årige drenge for forsøg på trussel mod person i offentlig tjeneste. Det er politiets og skolens opfattelse, at drengene tidligere tirsdag var fælles om et opslag på Facebook-gruppen Offensimentum.

Opslaget viste et billede af, hvad der ligner et skydevåben, som ligger på en skolepult og peger i retning af en kvindelig lærer ved et kateder. På billedet kan man også se en hånd, som holder om pistolen med skydegreb.

Og billedet er ledsaget af teksten '5k likes inden klokken 14, så skyder jeg min lærer!!!'.

Langt over grænsen
Vidner på skolen fortæller til Ekstra Bladet, at billedet blev taget til formiddag i en undervisningslektion i faget afsætning. Opslaget nåede at få 1500 likes på den time, der gik, inden opslaget blev fjernet.

- Vi tager afstand fra det. Vi tolererer det slet ikke. Det er langt, langt over grænsen for acceptabel adfærd. Drengene er blevet bortvist - altså smidt ud - med øjeblikkelig virkning, siger Louise Schmedes til Ekstra Bladet.

Skolen har sendt besked om konsekvensen til drengenes forældre. Også selv om den almindelige opfattelse på skolen er, at der alene var tale om en ondsindet joke og forsøg på at få opmærksomhed, og at drengene ikke havde tænkt sig at gøre alvor af truslen.

- Godt nok har det vist sig, at der var tale om en ufarlig splatterpistol. Men det er signalerne, som ligger i det, som vi med bortvisningen gerne vil vise, at vi ikke tolererer, forklarer Louise Schmedes.

Fik først besked bagefter
Den kvindelige lærer er nyansat på skolen. Louise Schmedes fortæller, at hun egentlig tog oplevelsen i stiv arm. Det var først, da hun sad på lærerværelset, og politiet havde været omkring skolen for at anholde de to drenge, at en kollega fortalte hende, at hun ufrivilligt havde været hovedperson i et større drama på skolen.

- Det var egentlig først, da hun så billedet fra Facebook-opslaget på Ekstra Bladets hjemmeside, at hun blev mest rystet. At et landsdækkende dagblad havde hende på forsiden, siger Louise Schmedes.

Ifølge Louise Schmedes er det imidlertid fint, at også pressen fortæller, hvad der er sket. Ikke mindst også for at sende budskabet videre til skolens øvrige elever.

- Der ligger et signal i at reagere med det samme med en konsekvens. Både for skolens øvrige elever, som dermed kan se, hvad der kommer ud af at lave sådan noget. Men også af hensyn til skolens ansatte, som selvfølgelig skal vide, at vi tager det alvorligt. Det er en balancegang at oplyse sobert, men samtidig gøre det på en måde, så andre ikke bliver inspireret til at gøre det samme, siger Louise Schmedes til Ekstra Bladet.

Anholdelse skete i fællessal
Ekstra Bladet har talt med flere elever fra skolen, som fortæller, at det var en ganske dramatisk anholdelse af de to drenge, som fandt sted ved middagstid. Politiet ankom i to politibiler og en mandskabsvogn. Skolens fællessal blev ryddet, og eleverne blev bedt om at holde sig inde i deres klasser.

Se også: To handelsskole-elever anholdt: 'Giv mig 5000 likes og jeg skyder min lærer'

Herefter foretog politiet anholdelsen af de to drenge i salen. Selv om skolens øvrige elever blev forsøgt skærmet fra anholdelsen, så var der alligevel flere, som så dem ske fra åbne døre i klasselokalerne.

- Den ene anholdelse skete lige ud for mig. Han blev lagt ned på jorden og fik håndjern på, siger en elev til Ekstra Bladet.

- Det er en eller anden trend, der kører. Det handler om at få opmærksomhed. Nogen tænker slet ikke over, at det er helt vanvittigt at gøre sådan noget. Det sker jo igen og igen, siger et andet vidne til Ekstra Bladet.

Ingen af de to unge vidner på skolen ønsker at få deres navn i Ekstra Bladet.

Anden skole opdagede opslag
Det var andre af skolens elever, men også en anden skole i området, som blev opmærksomme på Facebook-opslaget, og som senere rettede henvendelse til både politiet og til Køge Handelsskoles ledelse.

- Vi betragter det som ret alvorligt. Vi har tænkt os at sigte de to drenge for trussel om vold mod person i offentlig tjeneste, forklarer Martin Bjerregaard fra politiet til Ekstra Bladet.

Det er politiets opfattelse, at den ene af de to drenge er indehaver af splatterpistolen, mens den anden er ophavsmand til opslaget på Facebook.

Efter episoden har skolen valgt at aflyse undervisningen resten af dagen for den pågældende klasse, som de to drenge gik i.

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen