Hanne fik tape for næse og mund inden hun blev kvalt

KULDEGYSENDE ANKLAGESKRIFT: 54-årige Hanne Pedersen vidste angiveligt, at hun skulle dræbes, inden det skete forrige nytårsaften i stuehuset på hendes landejendom i Vestjylland

Hanne Pedersen havde i forbindelse med sin interesse for mohair-geder en gårdbutik, hvorfra hun solgte produkter lavet af gedernes pels. Foto Jørn Deleuran
Hanne Pedersen havde i forbindelse med sin interesse for mohair-geder en gårdbutik, hvorfra hun solgte produkter lavet af gedernes pels. Foto Jørn Deleuran

Hanne Pedersens sidste minutter - eller sekunder - i stuehuset på landejendommen i Vium ved Videbæk i Vestjylland har formentlig været ét langt rædselsscenarie.

Den 54-årige kvinde, som boede alene på ejendommen med sine mohair-geder, lød ifølge sin 79-årige mors udtalelser til Ekstra Bladet i dagene før drabet glad og veloplagt, da de talte i telefon sammen i dagtimerne 31. december 2015. Her fortalte Hanne Pedersen blandt andet til sin mor, at hun skulle nyde forrige års sidste aften sammen med en mandlig ven.

Om denne ven, som Hanne Pedersen ifølge moderen ikke uddybede hvem var, få timer senere var den samme mand, som dræbte Hanne Pedersen, er endnu uvist. Men sandsynligheden for det er til stede, når man læser anklageskriftet fra Midt- og Vestjyllands Politi. Ekstra Bladet har fået aktindsigt i politiets og specialanklager Pia Koudahls anklageskrift mod den nu 48-årige mand, som har siddet varetægtsfængslet i sagen i knap et år.

Ifølge anklageskriftet mener politiet at kunne bevise, at den 48-årige satte tape for Hanne Pedersens mund og næse, inden han kvalte hende ved at snøre et kabel om hendes hals.

Tidligere dømt for drab
Den 48-årige, som siden sin anholdelse har nægtet sig skyldig, er tidligere dømt for et makabert drab. Dengang kvalte han også en kvinde, hvorefter han skjulte liget i en skov.

Ekstra Bladet afslørede i fjor den gamle sag, hvis lange fængselsstraf den 48-årige var færdig med at afsone adskillige år inden drabet på Hanne Pedersen for lidt over et år siden.

- Jeg vil hverken udtale mig om anklageskriftet eller sagen fra fortiden, men vente med at uddybe yderligere, indtil vi sidder i Retten i Herning, siger anklager Pia Koudahl til Ekstra Bladet. Sagen ventes berammet ved Retten i Herning i marts i år.

Således er det ikke muligt at få et svar på, hvornår anklageren mere præcist mener, at den 48-årige dræbte Hanne Pedersen, der i lokalområdet på de forblæste, vestjyske marker var kendt for sin passion for de såkaldte mohair-geder. Hun drev i en årrække en gårdbutik, hvorfra hun blandt andet solgte det fine garn fra gederne.

Stjal kaffe og penge via mobilepay
Ifølge anklageskriftet er kvælningen sket i tidsrummet mellem klokken 17.30 og 00.08. Men inden for disse godt seks timer har den tiltalte ifølge politiet også nået at stjæle både fra Hanne Pedersens mobiltelefon og skabe og skuffer med strømper, cigaretter, kaffe, Knorr-pulversaucer, supper og krydderier, inden han satte ild til ejendommen. Efterfølgende forærede den 48-årige ifølge politiet sit tyvegods til bekendte.

I tidsrummet fra klokken 19.00 til 19.09 forsøgte den tiltalte angiveligt at overføre henholdsvis 20.000, 5.000, 4.000 og 50 kroner til sig selv via mobilepay fra Hanne Pedersens mobiltelefon. De førnævnte beløb mislykkedes det dog den 48-årige mand at overføre, fordi de oversteg den maksimale beløbsgrænse pr dag på 3.000 kroner. Til sidst lykkedes det ham alligevel at overføre 3.000 kroner.

Selv om anklager Pia Koudahl ikke vil svare på, hvilket tidspunkt politiet mener drabet har fundet sted, så tyder de nævnte tyverier oven for på, at kvælningen med tape og kabel er sket først på aftenen. Herefter har den 48-årige ugeneret kunnet begå tyveri og siden forsøge at slette sine spor ved at sætte ild til huset.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere