Hannes mor gav politiet øjenåbner

Afhøring af Hanne Pedersens 79-årige mor gav Midt- og Vestjyllands Politi vigtigt spor i drabssagen, hvor 47-årig mand er anholdt

54-årige Hanne Pedersen var ifølge sin mor glad og veloplagt, da de to talte i telefon sammen få timer, inden datteren ifølge politiet blev kvalt og dræbt nytårsaften. (Foto: Deleuran/video: Ernst van Norde)

En telefonsamtale omkring klokken 17 nytårsaftensdag mellem Hanne Thrige Pedersen og hendes mor har efter al sandsynlighed spillet en afgørende rolle i politiets efterforskning af det, der nu behandles som en drabssag ved et grundlovsforhør ved Retten i Herning klokken 14 i dag.

Her fremstilles en 47-årig mand fra Herning med en sigtelse for drab og brandstiftelse på ruinerne af Hanne Thrige Pedersens nedbrændte husmandssted i Vium sydvest for Herning nytårsnat. Og i forlængelse af den sorg og utryghed hos de pårørende, som tabet af den 54-årige kvinde har medført i årets første - i mere end én forstand - iskolde dage.

Hanne blev fundet død nytårsnat efter en brand. Nu slår politiet fast, at hun blev dræbt. (Foto: Jørn Deluran) 112 - 7. jan. 2016 - kl. 09:26 Politiet slår fast: Hanne blev dræbt - 47-årig anholdt

- Jeg vil af hensyn til det forestående grundlovsforhør hverken kommentere sigtelsen eller vores efterforskning i det hele taget udover at bekræfte, at vores afhøring af Hannes mor blev en øjenåbner for os, siger politiinspektør Jørgen Lauritsen, Midt- og Vestjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Med 'øjenåbner' henviser politiinspektøren med sine egne ord til, at Hannes 79-årige mor under afhøringen og sit referat af telefonsamtalen med datteren nytårsaftensdag ved 17-tiden fortalte, at Hanne Pedersen flere gange sagde 'vi' om planerne for den kommende festaften.

Hannes mor i chok

Denne vigtige information tændte fra første efterforskningsskridt de røde lamper hos politiet, der via tekniske spor, som Jørgen Lauritsen ikke vil komme nærmere ind på, seks dage senere kunne anholde den 47-årige mand under udramatiske omstændigheder et offentligt sted i Herning.

Politiet mener ifølge Ekstra Bladets oplysninger, at den 47-årige mand har kvalt Hanne Pedersen på et tidspunkt mellem klokken 17.35 og 00.08 nytårsnat ved at snøre en snor om kvindens hals. Den 47-årige har - ifølge politiet - herefter sat ild til husmandsstedet på Karlsmosevej på de forblæste, vestjyske marker.

 

54-årige Hanne Pedersens seks tilbageværende mohair-geder kom intet til ved den nytårsbrand, hvori deres ejer omkom under mystiske omstændigheder. Siden har en dyrlæge dog vurderet, at gedernes tilstand var så ringe, at de skulle aflives. (Foto: Ernst van Norde) 112 - 5. jan. 2016 - kl. 17:12 Mystik om Hannes død: Nu aflives hendes geder

Ekstra Bladet har torsdag formiddag talt med Hanne Pedersens mor. Hun er i sagens natur chokeret og ulykkelig over sagen.

- Det er rigtigt, at jeg har fortalt politiet, at jeg talte i telefonen med Hanne nytårsaftensdag omkring klokken 17. Det lød, som om hun (Hanne) kørte i bil og havde været ude at handle, fortæller den 79-årige mor, som ønsker at være anonym.

'Hun var så glad'

Ifølge moren, som selv bor i Holstebro, lød datteren 'så glad, så glad' i forbindelse med telefonsamtalen, hvor hun ville ønske datteren godt nytår.

- Det er længe siden, jeg har hørt hende være så veloplagt. Hun sagde flere gange 'vi', og jeg forstod det, som om hun skulle være fejre nytåret med en mand hjemme hos sig selv, siger moren.

Meget peger således i retning af, at denne mand er den samme, som fremstilles i det snarlige grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre.

Arkivfoto: Google Maps 112 - 1. jan. 2016 - kl. 10:21 54-årig kvinde frygtes indebrændt i voldsom brand

Hanne Pedersens mor finder, trods alt, en lillebitte trøst i, at datteren tilsyneladende er blevet kvalt og dræbt.

- Hellere det end at brænde ihjel, som hun siger og tilføjer:

- Hvorfor skulle min eneste datter kun blive 54 år. Jeg er så hadefuld og ked af det. 

Ekstra Bladet følger grundlovsforhøret ved Retten i Herning...

1 af 2 
2 af 2 54-årige Hanne Pedersen var ifølge sin mor glad og veloplagt, da de to talte i telefon sammen få timer, inden datteren ifølge politiet blev kvalt og dræbt nytårsaften. (Foto: Deleuran)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere