Hans bil blev stoppet i rutine-tjek: Og så fandt politiet en kvinde i bagagerummet

24-årig mand fra London er blevet idømt 15 måneders fængsel for kidnapning af en kvinde samt overtrædelse af våbenloven

Her gør politiet fundet i bilen. (Video: Metropolitan Police)

Politiet stopper ofte biler i forbindelse med rutine-tjek, hvor de vil undersøge, om føreren af bilen har kørekort, eller om bilen er indregistreret og lovligt forsikret. Det var netop i forbindelse med et sådant rutine-tjek, at den 24-årige Shafak Abbas fra London blev stoppet af politiet den 18. april, da han kørte rundt i en Mercedes.

Men rutine-tjekket af føreren og bilen udviklede sig til en meget større sag, da politiet først fandt en pistol på gulvet i bilen, og siden fandt en kvinde, der lå i bilens bagagerum.

Den 24-årige mand blev i fredags idømt 15 måneders fængsel for kidnapning samt overtrædelse af våbenloven ved retten i London efter en fire dages retssag.

Og for anklagemyndigheden blev det usædvanligt let at bevise forbrydelserne, fordi betjentene, der stoppede Shafak Abbas, var i ført såkaldte krops-kameraer. På de optagelser, der blev fremlagt i retten, kunne man nemlig klart og tydeligt se, da politiet fandt pistolen på bilens gulv, og da de efterfølgende fandt den kidnappede kvinde i bagagerummet. Politiet har dog ikke offentliggjort video-optagelserne af kvinden, fordi de ønsker at beskytte hendes identitet.

Kvinden lå og græd i bagagerummet
Ifølge Metropolitan Police i London var den 24-årig mand meget undvigende, da han blev stoppet af politiet. Men da politiet fandt pistolen i hans bil, fortalte han selv, at der lå en 26-årig kvinde i bilens bagagerum. Han forklarede også, at det var en kvinde, som han kendte. Da politiet åbnede bagagerummet, fandt de kvinden grædende og bange.

Den ledende politichef i efterforskningen, Chris Bailey har udtalt følgende til den britiske avis Metro:

- Beviser hentet via krops-kameraet har hjulpet os meget med henblik på at sikre denne dom. Vi vil ikke tolerere vold og vil gøre alt i vores magt for at sikre, at retfærdigheden sker fyldest.

Den 24-årige Shafak Abbas blev idømt 15 måneders fængsel for kidnapning samt overtrædelse af våbenloven. (Foto: MET Police)
Den 24-årige Shafak Abbas blev idømt 15 måneders fængsel for kidnapning samt overtrædelse af våbenloven. (Foto: MET Police)
 

Her er politiet i gang med at undersøge bilen, mens deres krops-kamera optager alt, hvad der sker. (Foto: MET Police)
Her er politiet i gang med at undersøge bilen, mens deres krops-kamera optager alt, hvad der sker. (Foto: MET Police)
 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

1 af 3 Den 24-årige Shafak Abbas blev idømt 15 måneders fængsel for kidnapning samt overtrædelse af våbenloven. (Foto: MET Police)
2 af 3 Her er politiet i gang med at undersøge bilen, mens deres krops-kamera optager alt, hvad der sker. (Foto: MET Police)
3 af 3 Politiet fandt hurtigt en pistol i bilen. Og så indrømmede føreren af bilen, at der også lå en kvinde i bagagerummet. (Foto: MET Police)
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen