Hans fætter gik glip af lejlighed: Familie truet og afpresset

Svingede med pistol og truede med at skyde efter mislykket lejligheds-overtagelse

- Skal I have nogle kugler for at forstå det.

En 23-årig pakistaner viftede flere gange med en pistol, mens han truede og afpressede en far og hans to sønner i Taastrup og i Ishøj, fordi den 23-åriges fætter var gået glip af en lejlighed.

I dag har retten i Glostrup idømt den 23-årige 10 måneders fængsel for afpresning og vold, og han blev ved dommen betinget udvist af Danmark.

Den 23-årige, der tog betænkningstid, nægtede sig skyldig, fordi han mente, at der var en klar aftale om, at familien skulle betale en kompensation, hvis ikke hans fætter kunne overtage lejligheden som aftalt.

Familien afviste klart, at der var en aftale, og de fortalte i retten, at den 23-årige havde krævet 150.000 kr. Efter en række grove trusler betalte familien ham 30.000 kr. for at få fred.

Afpresningen stod på i godt to måneder fra midten af august sidste år til oktober, hvor den 23-årige adskillige gange opsøgte familien og ringede til dem for at få pengene.

Flere gange havde han en pistol med og truede med at skyde den ene af brødrene, hvis pengene ikke faldt.

- Hvis I ikke kan betale, kan I bare vente og se, hvad der sker. Skal I have nogle kugler for at forstå det. Hvis I ikke betaler, ryger der en finger, lød nogle af truslerne, ifølge anklageskriftet.

Den 23-årige blev også dømt for et tilfælde af vold mod den ene af brødrene, mens han blev frifundet for en tiltale for grov vold og trusler mod den anden bror.

Familien blev tilkendt en erstatning på 30.000 kr., der svarede til det beløb, som de havde betalt til afpresseren.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere