Har du også været offer for klatre-bande? Find dine stjålne ting her

Politiet søger ejerne til en masse tyvekoster efter anholdelsen af 12 albanere

Her er nogle af de beslaglagte tyvekoster fra aktionen mod albanerne. Politifoto.
Her er nogle af de beslaglagte tyvekoster fra aktionen mod albanerne. Politifoto.

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Efter anholdelsen af 12 albanere på et københavnsk hotel fandt politiet en enorm mængde tyvekoster, der formodes at stamme fra organiserede indbrud over hele Sjælland.

Albanerne sigtes for at være klatretyve, som har brugt fremgangsmåden med at bryde ind i huse via førstesalen for at omgå alamsystemer.

Nu står politiet med en masse tyvekoster, som efterforskerne gerne vil have knyttet til konkrete indbrud. Politiet har allerede identificeret koster fra indbrud i Nordsjælland, København og Københavns vestegn, men ønsker hjælp til at identificere alle tyvekosterne.

Se også: Albansk bande sigtes for klatre-indbrud over hele Sjælland

Betjente fra Københavns politis indbrudsafsnit anholdt albanerne den 9. november på Hotel Rooms på Nørrebrogade 51 - det tidligere berygtede Hotel Continent. Albanerne boede på seks to-mands værelser, der var spækket med tyvekoster.

Der blev blandt andet fundet smykker, halskæder, ringe, computere og iPads. Men nu offentliggør politiet fotos af de tyvekoster, hvor ejerne endnu er ukendte.

Listen over de mange tyvekoster fylder hele 187 sider med fotos. Hvis du genkender nogen af tingene som dine - og politiet dermed kan få opklaret flere indbrud - skal du kontakte politiet på 1-1-4 eller skrive på denne mail: Kbh-vagtleder@politi.dk.

Du kan se hele listen over tyvekoster her

De 12 albanere er foreløbig varetægtsfængslet i 27 dage, og de nægter sig skyldige.

Anholdelsen skete efter en intens efterforskning og skygning af albanerne, fordi politiet havde konstateret en voldsom stigning i antallet af indbrud, blandt andet på Frederiksberg.

Albanerne, der er i 30 års alderen blev anholdt på værelserne 301, 310, 404, 410, 415 og 501 på Hotel Rooms, hvor tyvekosterne blev fundet.

Hotel Rooms på Nørrebrogade, tidligere Hotel Continent, har før huset flere østeuropæiske indbrudsbander, især fra Rumænien.

Se også: Rumænere skjulte tyvekoster på hotel

På trods af navneskiftet har hotellet stadig samme ejer.

Hotellet beskæftiger sig med langtidsudlejning af værelser til personer, som kommer til Danmark for at arbejde eller studere, står der på hotellets hjemmeside.

Et værelse med tre senge koster 5000 kr. om måneden, mens et værelse med to senge koster 6000 kr. om måneden. Værelserne skal lejes for mindst en måned, mens længstetiden på leje er ubegrænset.

Du kan se hele listen over tyvekoster her

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk