Har fundet ti forsvundne på et halvt år

Efter blot et halvt år har bevægelsen Missing People Denmark allerede fundet ti mennesker ved systematisk eftersøgning

Video/redigering: Ernst van Norde

Man kan roligt sige, at de flere end 500 frivillige hjælpere i Missing People Denmark går i de dødes fodspor. Siden bevægelsens opstart i Danmark sidste efterår har dens medlemmer aktivt fundet hen ved ti eftersøgte danskere, som af den ene eller anden årsag havde forladt deres bopæl uden at tage afsked.

Syv af de fundne var døde på finde-tidspunktet, mens tre blev fundet i live og fortsat forsøger at finde tilbage til tilværelsen.

Men disse ti personer udgør blot en brøkdel af de 6-700 personer, der hvert år bliver meldt savnet hos politiet. Sidste år var der stadig 29 såkaldt åbne sager ved årets udgang ud af 648 sager i kategorien 'savnet, formentlig forulykket'.

Missing People Denmark har fundet ti forsvundne på et halvt år. Foto: Ernst van Norde
Missing People Denmark har fundet ti forsvundne på et halvt år. Foto: Ernst van Norde

Det er her, Missing People Denmark kommer ind i billedet.

Foreningens stifter René Nielsen siger til Ekstra Bladet, at det er tilfredsstillelsen ved at finde en savnet person, der driver værket.

'Vi bliver ved'

- Vi ved godt, at de pårørende langt hen ad vejen lever i håbet, men langt de fleste er også realistiske efter uger eller måneder uden livstegn, siger han.

- Derfor siger vi altid, at vi  selvfølgelig ikke kan garantere at finde personen i live. Til gengæld bliver vi ved at lede, indtil han eller hun er fundet.

I februar blev ligene af  to efterlyste kvinder fra henholdsvis Randers og Aarhus fundet af søgehold fra Missing People på samme dag og med blot en times mellemrum.

Midt i januar fandt et par MPDK-frømænd liget af en 42-årig aarhusianer på otte meters dybde i midten af Aarhus Havn. Findestedet blev lokaliseret af lighunden Solo, der flere gange markerede på det samme sted under sejlture på kryds og tværs i havnen.

Der var dykker i vandet under eftersøgningen efter den 56-årige Per Vinerslev Jørgensen i Rødkjærsbro i sidste måned. Foto: Ernst van Norde
Der var dykker i vandet under eftersøgningen efter den 56-årige Per Vinerslev Jørgensen i Rødkjærsbro i sidste måned. Foto: Ernst van Norde

I øjeblikket er MPDK mest optaget af at finde tre eftersøgte mænd fra det midt- og vestjyske.

Det drejer sig om den 21-årige konstabel Jonas Hedegaard Hansen, som forsvandt natten til 6. marts efter en bytur i Holstebro, samt den 56-årige Per Vinerslev Jørgensen, Rødkjærsbro, og 53-årige Jens Peter Taulborg Madsen fra Varde, som begge forlod deres respektive hjem i nedtrykt sindsstemning.

Jonas Hedegaard Hansen er ikke set siden en bytur i Holstebro. (Politifoto)
Jonas Hedegaard Hansen er ikke set siden en bytur i Holstebro. (Politifoto)
 

1 af 3 René Nielsen er stifter af Missing People Denmark. Her ses han under en eftersøgning efter den 56-årige Per Vinerslev Jørgensen i Rødkjærsbro. Foto: Ernst van Norde
2 af 3 Foto: Ernst van Norde
3 af 3 Foto: Ernst van Norde
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere