Hash-bagmand tilstår: Nu vil politiet tage hans flåde af luksus-biler

Solede sig i Spanien i fem år på flugt fra narkodom i Danmark

Under en hemmelig ransagning maskeret som et indbrud, beslaglagde politiet 326 kilo hash under efterforskningen af 'Operation Bamse', hvor bagmanden i dag blev dømt. (Arkivfoto fra anden hashsag)
Under en hemmelig ransagning maskeret som et indbrud, beslaglagde politiet 326 kilo hash under efterforskningen af 'Operation Bamse', hvor bagmanden i dag blev dømt. (Arkivfoto fra anden hashsag)

Mens den 44-årige Tejs Søgart Halberg var på flugt fra en narkodom på 10 års fængsel, levede han i sus og dus i Alicante i Spanien, hvorfra han eksporterede flere tons hash til Danmark.

I dag valgte Tejs Søgaart Halberg at tilstå sin bagmandsrolle i hash-ligaen, og retten i Glostrup idømte ham otte års fængsel.

Han fik konfiskeret 12 millioner kr. i ulovlig fortjeneste, og retten skal i et senere retsmøde tage stilling til om en flåde på seks luksusbiler og to både, som politiet mener tilhører hash-bagmanden, skal konfiskeres.

Hash-sagen er døbt 'Operation Bamse' af politiet og ud af 19 tiltalte i sagen, har de 15 nu fået deres domme. 13 har valgt at tilstå.

De dømte har tilsammen fået 52 år og otte måneders fængsel, oplyser senioranklager Ulrich Thomsen til Ekstra Bladet.

I dag starter retssagen mod de sidste fire tiltalte ved retten i Glostrup. De nægter sig skyldige.

Se også: Politiets fede plan: Sådan blev hash-gangstere fuppet

Foruden dommen på otte års fængsel skal Tejs Søgart Halberg også afsone resten af den dom på 10 års fængsel, som han flygtede fra i 2009, hvorefter han slog sig ned som hash-bagmand i Spanien.

Kriminalforsorgen regner nu på, hvor meget han præcis skylder af den gamle dom.

Tejs Søgart Halberg var oprindeligt tiltalt for indsmugling af 3,4 tons hash til Danmark, men blev i dag 'kun' dømt for 2,6 tons hash. Det skyldes, at han forklarede under tilståelsessagen, at de første 800 kilo hash havde han intet med at gøre, selvom de fremgik af en regnskabsbog, som politiet fandt.

Se også: Dømt: Hjalp flygtet svigerfar med at smugle tonsvis af hash til Danmark

Tejs Søgart Halberg kom, ifølge sin forklaring, først ind i hash-forretningen efter de første 800 kilo var smuglet til Danmark af sagens egentlig bagmand kaldet 'Soto' i Spanien.

Han erkendte i retten i dag, at han blev højre hånd for 'Soto', hvis rigtige identitet han ikke vil røbe, og han sørgede for at arrangere smuglerturene, skaffe lastbiler, holde møder med aftagerne og få udbyttet fra hashsalget kørt ned til Spanien.

To penge-kurérer er tidligere dømt for at have kørt cirka 45 millioner kr. fra Danmark til Tejs Søgart Halberg i Spanien.

I Spanien beslaglagde politiet to både og seks biler, som menes at tilhøre Tejs Søgart Halberg. Det er en Audi A7, en Audi A4, en Audi A6, en Mercedes E500, en Mercedes S 350 og en luksusudgave af en Ford Fiesta.

Se også: Flugt-fange skjulte sig i fem år: Tiltalt for smugling af 3,4 tons hash

I november sidste år blev Tejs Søgart Halbergs 26-årige svigersøn dømt for sin centrale rolle i hashsagen. Lasse Halberg Villadsen fik seks et halvt års fængsel for at have organiseret hash-indsmuglingerne til Danmark og transporten af de mange millioner kr. ned til svigerfar i Alicante.

I 2005 fik Tejs Søgart Halberg 10 års fængsel for at stå bag smugling af fem kilo kokain og 18 kilo amfetamin, der blev snuppet i to kurérers bil i Tyskland.

Han afsonede straffen i det åbne fængsel Søbysøgaard i Årslev, hvor han flygtede fra den 15. juni 2009 og slog sig ned i Spanien. Han skjulte sig i Alicante i godt fem år, før dansk og spansk politi anholdt ham og resten af hash-ligaen. Tejs Søgart Halberg blev derefter udleveret til Danmark.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere