Hash-betjent tiltalt i Christiania-sag

Eks-kæresten fik fængsel i sag om organiseret salg af hash - nu skal eks-betjent på anklagebænken

Anklagemyndigheden rejser tiltale mod en nu forhenværende politiassistent fra Københavns Politi, der blev anholdt sidste forår i forbindelse med en koordineret indsats mod den organiserede hashhandel på Christiania.

Det bekræfter politimandens advokat, Martin Leth Hansen, over for Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekræfte, at der nu ligger et anklageskrift i sagen, men jeg kan ikke komme nærmere ind på indholdet, før jeg har haft lejlighed til at drøfte sagen med min klient, har Martin Leth Hansen udtalt til Ritzau.

Den 53-årige betjent blev anholdt i marts sidste år, hvor politiets Task Force Pusherstreet og Task force Øst gennemførte en større, målrettet aktion mod Christianias Pusherstreet-miljø samt leverandører dertil.

Over 90 personer blev anholdt i det, der betegnes som danmarkshistoriens største hashsag. Og i første omgang fortalte Københavns Politi gladeligt, hvordan fire medlemmer af rockerklubben Hells Angels var blandt de mange anholdte.

Til gengæld undlod politiet behændigt at nævne, at en betjent ligeledes var anholdt.

Det var Ekstra Bladet, der et par dage senere kunne afsløre den opsigtvækkende nyhed om, at en politimand var anholdt og sigtet for såkaldt narkohæleri.

Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet havde den pågældende betjent gennem en årrække haft et forhold til en kvinde, der var del af Pusherstreet-miljøet. Kvinden var ligeledes anholdt og sigtet for at styre en af hashboderne i den verdensberømte hashgade.

Se også: Ejendomsmægler: Sigtet Hash-betjent købte ejendom i Thailand

Og i marts blev kvinden idømt fængselsstraf i det omfattende sagskompleks. Samtidig blev han fyret fra politiet.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan den tidligere betjent var sigtet for i mere end fire år penge på salg af hash.

Ifølge sigtelsen har politimanden i en periode fra november 2009 og frem til anholdelsen modtaget 'større kontante beløb'. Pengene har han angiveligt fået fra sin tidligere kæreste - den kvindelige hashpusher.

Planen var tilsyneladende at flytte til Thailand og nyde resten af livet, men politi-kollegerne ville det anderledes.

Eks-betjenten ejede på anholdelsestidspunktet en mondæn landejendom i Skåne samt et antal campingvogne.

Derudover havde han anskaffet sig fast ejendom i Krabi i Thailand. Ifølge den svenske avis Kvällsposten drejede det sig både om et hus og et spisested.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere