Havarikommission: Fly kolliderede i en kilometers højde

I alt omkom seks turister ved styrtet

Foto:  Ryan Sinkey / Digital / AFP
Foto: Ryan Sinkey / Digital / AFP

De to vandflyvere, som tidligere på ugen styrtede ned i Alaska under flyvninger med turister, kolliderede i en kilometers højde.

Det oplyser eksperter fra den amerikanske havarikommission, som onsdag ankom til stedet og begyndte undersøgelserne af ulykken.

Seks personer omkom ved ulykken. Passagerne kom alle fra et cruise-skib, som var på vej til Anchorage fra Vancouver.

En del af oplevelsen under ferien på det store skib var netop en flyvetur med vandflyver ind over den smukke  natur i Alaska.

Nyhedsbureauet AP oplyser, at det største af flyene havde ti personer ombord. Dette fly gik fra en højde på 1158 meter ned til 1006 meter, hvor det ramte den anden vandflyver, som havde fire personer ombord.

Foto: Ryan Sinkey / Digital / AFP
Foto: Ryan Sinkey / Digital / AFP
 

Kollisionen var særdeles kraftig, ifølge eksperterne.

Det mindste af flyene blev revet fra hinanden. Således er flyets hale og dele af skroget blevet fundet i vandet omkring 275 meter fra resten af flyet.

Tre amerikanere, to canadiere og en australier omkom i styrtet. Af de de ti personer, som overlevede ulykken, er de tre nu udskrevet fra hospitalet.

- Efterforskningen kan tage måneder, men vi forventer at offentliggøre en rapport i løbet af et par uger, oplyser Peter Knudson, der er talsmand for luftfartsmyndighederne i USA.

Vandflyvere er et almindeligt brugt transportmiddel i Alaska på grund af det uvejsomme og øde terræn i staten.

 

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere