Havde intet kørekort: Kørte 213 km/t på motorvej med påhængsvogn

BMW med påhængsvogn kørte med en fart på 213 km/t ned ad motorvejen på Sydsjælland i morges. Færdselsovertrædelsen sprænger bødetabellen, siger politiet

En civil patruljevogn blev overhalet af en BMW i vanvidsfart på Sydmotorvejen i sydgående retning tæt rastepladsen Piberhus i Haslev-området.
En civil patruljevogn blev overhalet af en BMW i vanvidsfart på Sydmotorvejen i sydgående retning tæt rastepladsen Piberhus i Haslev-området.

Oplevede du BMW'en drøne forbi dig i morges på Sydmotorvej på Sjælland? Så send os dit tip eller billede på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Med en fart på helt op til 213 kilometer i timen drønede en firhjulstrukken BMW med påhængsvogn ned af motorvejen på Sydsjælland i morges. BMW'en overhalede en civil patruljevogn, som næsten blev blæst af vejbanen. Da politiet fik stoppet bilisten, viste det sig, at han heller ikke havde noget kørekort.

- Vores patruljevogn kører på motorvejen i morges og får af naturlige årsager øje på bilen, der kommer med en voldsom fart, siger Erik Mather, leder ved færdselsafdelingen i Sydsjælland og Lolland-Falsters politi.

Mere præcist bliver den civile patruljevogn overhalet på Sydmotorvejen i sydgående retning tæt rastepladsen Piberhus i Haslev-området. Den civile patruljevogn er helt oppe at køre 213 km/t for at følge med BMW'en.

- Da BMW'en opdager, at den bliver forfulgt, bremser den ned. Men vores patruljevogn når at måle en hastighed på 171 km/t med deres udstyr, siger han.

- Det er jo en hastighedsovertrædelse på over 100 procent, siger Erik Mather.

Han beskriver færdselsovertrædelsen som fuldstændig ansvarsløs.

- Det er netop den tid om morgenen, hvor Hr. og Fru. Danmark er på vej på arbejde, og så ligger man og kører på den her måde. Så sætter man andres liv på spil. Der skal jo ikke særlig meget til, før man kan gætte sig til, at det kan gå grueligt galt.

Sprænger tabellen for bøder

Ifølge Erik Mather var det noget af det værste ved situationen, at de to drenge, der befandt sig i bilen, var fuldstændig ligeglade med, at de satte andres liv i fare.

- Deres forklaring var, at de skulle ned og handle i Tyskland og var forsinkede, da de skulle nå færgen, siger han.

Men det kan godt være at de to drenge angrer mere, når de får deres bøde. Der er nemlig ikke en bøde for så voldsom en færdselsovertrædelse.

- De kører mere end 100 procent over fartgrænsen, så bøden for overtrædelsen står slet ikke i vores system, siger Erik Mather.

- Der er slet ikke en bøde for så voldsom en overskridelse.

Han vurderer, at bøden kommer til at være mellem 7000-10.000 kroner.

- Han overtræder fartgrænsen med en påhængsvogn, som ikke bare er en lille en, der skal køre haveaffald på lossepladsen. Og så kører han uden kørekort. 

Erik Mather fortæller, at de også kunne finde på at bede en dommer om forlænge den tid, som føreren får frakendt sit kørekort.

- Jeg har aldrig hørt med påhængsvogn med så stor en hastighed, det slår rekorden, siger Erik Mather fra færdselspolitiet.

Den normale hastighedsgrænse for en bil med påhængsvogn på motorvejen er 80 km/t.

Oplevede du BMW'en drøne forbi dig i morges på Sydmotorvej på Sjælland? Så send os dit tip eller billede på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere