Hedigas datter i drabssag: Mor er taget til Syrien

Ifølge Hediga Morads datter snakkede moren om at tage til Syrien, inden hun forsvandt i oktober 2015

Imens politiet formoder, at den 34-årige syriske Hediga Morad er blevet slået ihjel af sin eksmand, Helil Meme, i oktober 2015, siger hendes eksmand og hendes datter, at hun måske er taget til Syrien.

I drabssagen mod eksmanden, der foregår i Retten i Nykøbing Falster, blev der i dag afspillet videoafhøringer af Hediga Morad og den 41-årige drabstiltaltes to fælles børn. En 11-årig pige og en 14-årig dreng. 

Se også: Ekspert om 'afskeds-sms' i Hediga-drabet: Sandsynligvis skrevet af drabstiltalt

Under pigens forklaring stod det klart, at hun, som sin far og nogle få bekendte til Hediga Morad, mener, at moren er taget til Syrien.

Ifølge den 11-årige pige, talte moren inden sin forsvinden flere gange med sine forældre i Syrien om, at hun gerne ville tilbage til landet.

- Jeg er sikker på, at hun er taget til Syrien, lød det konstaterende fra den unge pige på videoafhøringen, hvor hun også føler sig sikker på, at hun nogle dage efter morens forsvinden, hørte sin mors stemme, under en telefon samtale med sine bedste forældre.

Helil Meme er tiltalt for drabet på sin ekskone Hediga Morad. Han nægter sig skyldig. Foto: Bitsch/Politi 112 - 11. jan. 2017 - kl. 17:32 Hedigas hemmelige kæreste: Hvis du tager afsted, kommer du ikke hjem igen

- Hun sagde til mig: Du skal ikke sige, at jeg er i Syrien, lød det fra datteren om den episode.

Den 11-årige pige tog sammen med sin mor og bror toget fra morens hjem i Vejle til farens lejlighed i Vordingborg 9. oktober 2015. De overnattede alle hos faren til næste dag.

Det er politiets teori, at den 34-årige kvinde blev slået ihjel samme dag om eftermiddagen. Men ifølge hendes 11-årige datter virkede forældrene glade den pågældende dag. 

Se også: Anklager: Trekants-drama før drab på mor til to

- De drak kaffe på altanen. De snakkede om, hvad de skulle købe ind. Jeg var sammen med min mor og bror, og min far gik ud for at købe ind, forklarede hun.

Ifølge datteren var det mens faren var nede og handle, at Hediga Morad tog sine ting, gik ud af døren og forsvandt.

- Hun sagde farvel min skat. Jeg går lige over til min ven. Jeg spurgte, hvem hendes ven var. Hun sagde, at jeg ikke måtte ikke vide det, lød forklaringen fra datteren.

Under afhøringen kom det også frem, at den 11-årige pige 'bedst kan lide' sin far, som hun flere gange spurgte efter under afhøringen.

Udover den 11-årige datter, har også den drabstiltalte eksmand samt et vennepar til Hediga Morad og eksmanden luftet teorien om, at Hediga Morad er i Syrien.

Omvendt har flere andre veninder og naboer til den 34-årige kvinde forklaret, at hun aldrig ville forlade sin to børn.

Næste retsmøde i sagen er 25. januar, hvor Hediga Morads 14-årige søns forklaring skal afspilles for retten.

Der forventes dom i sagen i slutningen af januar.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere