Hedigas hemmelige kæreste: Hvis du tager afsted, kommer du ikke hjem igen

Kæresten til den 34-årige Hediga Morad, som frygtes dræbt af sin eksmand, forsøgte at advare hende, inden hun i 2015 forsvandt

Hør mere om sagen her. (Video: Per Rasmussen)

Retten i Nykøbing Falster (Ekstra Bladet): Før sin forsvinden var den 34-årige mor til to, Hediga Morad, presset og jaget af sin eksmand, sin bror og resten af sin familie, der alle var fortørnet over hendes valg om at forlade sit ægteskab.

Det fortalte kæresten til den 34-årige kvinde, som i dag afgav forklaring i til Retten i Nykøbing Falster, hvor Hediga Morads eksmand, Helil Meme, nu sidder tiltalt for drab.

Den 34-årige kvinde er ikke set siden 9. oktober 2015, hvor hun tog toget fra sin bopæl i Vejle til sin eksmands hjem i Vordingborg for at aflevere deres fælles to børn på efterårsferie.

Se også: Afskeds-sms i Hediga-drabet: 'Du skal ikke lede, for du vil ikke finde mig'

Det er politiet teori, at Hediga Morad kort efter blev slået ihjel, men på trods af flere ihærdige eftersøgninger til lands, til vands og fra luften er det ikke lykkedes efterforskerne at finde liget af kvinden.

- Jeg forsøgte flere gange at tale hende fra at tage den tur. Jeg sagde, hvis du tager afsted, så kommer du ikke hjem igen, fortalte den 34-årige kvindes kæreste til retten.

Den lave mand, der til dagens retsmøde havde samlet sit lange sorte hår i en hestehale, gennemgik slavisk sine observationer fra tiden før Hediga Morads forsvinden.

Ifølge kæresten var Hediga så bange for sin bror og sin eksmand, at hun var åbenlyst ulykkelig.

- Vi havde det godt sammen, men hun græd meget. Hendes familie truede hende til at tage med sine børn hjem til Helil. Hun sagde, at Helil havde sendt sin faster til familiens hjem i Syrien, og nu truede med at gøre dem til grin for hele landsbyen, forklarede kæresten, mens den tiltalte eksmand i stilhed og med et stift blik så til fra sin plads i salen. 

Helil Meme er tiltalt for drabet på sin ekskone Hediga Morad. Han nægter sig skyldig. Foto: Bitsch/Politi 112 - 11. jan. 2017 - kl. 13:25 Drabstiltalt: Hediga kan være i Syrien

- Jeg var sikker på, at jeg aldrig ville se hende igen, forklarede kæresten om deres afsked.

Også to veninder til Hediga Morad fortalte i dag til retten, hvordan den unge mor til to opførte sig, før hun forsvandt.

 - Hun var bange for sit liv og for børnenes. Hun fortalte mig blandt andet, at Helil havde truet hende med at slå hende ihjel, fortalte en kvindelig nabo til Hediga Morad, som også noterede sig, at Hediga var på vagt over for andre arabere i sit område i Vejle.

- Allerede da hun flyttede ind, spurgte hun mig, om der var arabere i boligblokken. Da jeg sagde nej, virkede hun helt lettet. Der vidste jeg, at hun forsøgte at gemme sig for nogen, fortalte naboen, som med tiden blev fortrolig med Hediga Morad.

Samme billede tegnede en ung syrisk veninde, som kendte Hediga fra deres tid som beboere på et krisecenter i Vejle. De to veninder havde aftalt, at Hediga Morad skulle sende en sms, når hun var kommet frem. Derefter skulle veninden tjekke op på situationen hver time den følgende dag.

Se også: Politiet fandt grav i eftersøgningen af mor til to

Men da Hediga Morad ikke vendte tilbage, og hun desuden udeblev fra en aftale, valgte veninden at gå til politiet.

Dagens retsmøde mod den 41-årige syriske eksmand er det andet i en over syv dage lang og usædvanlig sag, hvor anklagemyndigheden skal forsøge at få manden dømt for drab uden at kende til metoden eller gerningssted og uden et lig.

Helil Meme nægter sig skyldig i alle anklager og har i stedet forklaret til retten, at Hediga Morad højest sandsynligt af egen fri vilje har forladt Danmark for at få en pause.

Se også: Anklager: Trekants-drama før drab på mor til to

- Hun har forladt os før i over et år, fortalte eksmanden, som gætter på, at hun formentlig befinder sig i Syrien eller Tyrkiet.

Spørger man derimod anklagemyndigheden og Hediga Morads veninder og kæreste er der imidlertid ingen tvilv.

- Han har slået hende ihjel. Hvis hun forsvandt så havde hun umuligt kunne klare sig selv i mere end en uge. Hun ville kunne forlade mig, men hun ville aldrig forlade sine børn, lød det kontant fra kæresten.

Sagen mod den 41-årige eksmand fortsætter i morgen og forventes afsluttet i slutningen af januar.

1 af 4 Hedigas nye kæreste ses her forlade retten i Nykøbing Falster. Han ønsker ikke at stå frem med navn og ansigt. Foto: Per Rasmussen.
2 af 4 34-årige Hediga Morad er blevet myrdet, mener politiet - selvom det endnu ikke er lykkedes at finde hendes lig. Privatfoto
3 af 4 En syrisk veninde til Hediga afgav i dag forklaring i retten i Nykøbing F. De to kvinder kendte hinanden fra krisecenter i Vejle. Kvinden bor fortsat på en beskyttet adresse. Foto: Per Rasmussen
4 af 4 Helil Meme er tiltalt for drabet på sin ekskone Hediga Morad. Han nægter sig skyldig. Foto: Bitsch/Politi
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere