Helikopterpilot skabte skræk og rædsel blandt publikum

En helikopterpilot er dømt for at flyve for tæt på tilskuere, og en sergent efterkom ikke ordre om at aflyse.

I forbindelse med et show på en kaserne fløj en helikopter så tæt på publikum, at selv militærfolk blev rædselsslagne.

Nu er den 40-årige pilot er ved Retten i Næstved blevet idømt en bøde på 10.000 kroner for at have overtrådt afstand- og højdebestemmelser i forbindelse med en helikopterflyvningen.

Samtidig er en 27-årig sergent blevet idømt en bøde på 2500 kroner for at have nægtet at efterkomme en tjenstlig ordre.

Det skriver retten på sin hjemmeside.

Begge forseelser fandt sted i forbindelse med et åbent hus arrangement på Antvorskov Kaserne ved Slagelse den 15. marts sidste år.

Her fløj piloten sin helikopter ned mellem nogle kasernebygninger og drejede rundt, inden den fløj væk igen. Undervejs var den mindre end 25 meter fra de nærmeste tilskuere.

Ifølge Sjællandske skabte manøvren skræk og rædsel blandt de flere hundrede tilskuere ved arrangementet.

Bladet skriver, at det i retten kom frem, at afstanden mellem rotorbladene og publikum var under syv meter, og en militær chef fra kasernen fortalte, at han havde været rædselsslagen under episoden.

Forud for arrangementet havde en løjtnant givet den 27-årige sergent besked på at aflyse flyvningen, men sergenten havde i strid med sandheden sagt, at det ikke kunne lade sig gøre.

At sagen overhovedet blev rejst er noget af en tilfældighed, skriver Sjællandske.

Nogle af de tilstedeværende optog flyvningen og lagde efterfølgende videoen ud på de sociale medier. Her blev de set af ansatte i Trafikstyrelsen, hvorefter sagen rullede.