Helt fortabt i 24. sals højde: Så bankede det på vinduet

Hængende i armene fra et brændende højhus syntes alt håb ude for manden herunder. Men en helt utrolig indsats vendte situationen på hovedet

Hvad der ved første øjekast kunne ligne en tragedie og noget, man bare gerne vil vende blikket væk fra, endte i stedet på allerlykkeligste vis, takket være en heroisk indsats.

Fra gaden havde vidner alligevel ro til at filme det skrækkelige scenarie, hvor en kinesisk mand havde set sig nødsaget til flygte ud af vinduet fra 25. etage i et højhus kinsesiske Yuzhong tidligere på onsdagen.

Herfra var der kun én vej ned, og staklen kunne derfor ikke gøre meget andet end at hænge og dingle i sine arme og håbe på hjælp.

Bankede på vinduet
Som optagelserne viser gav han sig derfor til at trampe på vinduet til den underliggende etage - i håbet om, det ville splintre. En svær mission, og bedst som alt håb syntes ude, og mandens arme må have været tappet for kræfter, kom hjælpen.

Fra indersiden havde flere af de i alt 71 tililende brandmænd skaffet sig vej op til etagen og kunne herfra assistere kineseren i det omvendte glarmester-job og redde ham i sikkerhed.

Ifølge kinesiske medier brød branden ud klokken 11.55, mens brandvæsenet var fremme bare ni minutter senere. Selve branden blev slukket på 38 minutter.

Ifølge de foreløbige oplysninger skal manden være sluppet uden mén.

Foruden den gæve mand, reddede brandmændene yderligere to personer ud af flammerne.