Hennings 11-årige datter truet med kniv i legeland

Stod ved trampolinerne, da en ung dreng trak en foldekniv - også en hoppeborg blev flænget

Henning er forarget over, at legelandet ikke gjorde noget, da hans datter blev truet med kniv. Foto: Screendump fra hjemmeside og Privatfoto
Henning er forarget over, at legelandet ikke gjorde noget, da hans datter blev truet med kniv. Foto: Screendump fra hjemmeside og Privatfoto

En hyggelig fødselsdag i legelandet 'Børnenes Eventyrfabrik' i Kokkedal endte ubehageligt for to skolepiger søndag eftermiddag.

De stod ved trampolinerne, da fire unge drenge på omkring 12-14 år sagde, at de skulle forsvinde.

- Det vil min datter selvfølgelig ikke. Så trækker den ene dreng en foldekniv og spørger, om han skal stikke dem.  Efterfølgende truer han med, at de kan få nogle tæv og slår ud efter dem, siger den ene 11-årige piges far, Henning, der ikke ønsker sit efternavn frem, men har givet tilladelse til, at Ekstra Bladet bruger et billede af ham.

Pigerne går derefter ned til de voksne, som de er med, som kontakter personalet. Henning var ikke selv med i legelandet, men står tilbage med en følelse af, at de ikke tog sagen alvorligt.

Har du oplevet problemer i legelandet 'Børnenes Eventyrfabrik'. Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Han ringede selv efterfølgende til personalet i 'Børnenes Eventyrfabrik', som, ifølge ham, ikke havde tid til at snakke med ham, og sagde, at chefen ville ringe tilbage. Det skete dog aldrig.

Efterforsker sagen
Han har efterfølgende politianmeldt sagen. Henrik Suhr, presseansvarlig i Nordsjællands Politi, bekræfter, at de har modtaget en anmeldelse og efterforsker sagen.

Den daglige leder i 'Børnenes Eventyrfabrik' bekræfter episoden over for Ekstra Bladet og fortæller, at der også er fundet en stor flænge i en hoppeborg.

- Pigerne kommer ned og siger det, og jeg bliver kaldt ned. Jeg får to drenge vist af mine kolleger, som jeg trækker til siden og tager en lille snak med og beder dem tømme, hvad de har i deres lommer. Det resulterer i, at de ikke har noget. De har ikke nogen kniv, fortæller den daglige leder, der ikke ønsker at få sit navn frem. Ekstra Bladet kender dog hendes identitet og har bedt om at tale med en chef, der kan udtale sig med navn, men det er ikke lykkedes pt.

Drengene fortalte den daglige leder, at de så nogle, der genererede pigerne og prøvede at stoppe dem. Men de kunne ikke udpege drengene, da hun gik rundt med dem. Hun siger, at hun efterfølgende ledte hele bygningen igennem.

- Og jeg fandt ikke nogen drenge, og jeg fandt ikke nogen kniv. Men jeg kan bekræfte, at det er sket alt det her, hvor vi så senere har kontakt med politiet omkring det.

- Hvordan kan du vide det?

- Jeg kan ikke bekræfte, at der har været en kniv. Jeg kan bekræfte, at der har været noget skarpt inde i legelandet. Vi har en meget stor flænge i vores hoppeborg, som er lavet af noget skarpt. Pigerne var der ikke, da jeg kom ned, og jeg havde ikke mulighed for at snakke med dem, siger hun.

Laver en plan for fremtiden
Hun vil nu sikre, at der bliver lavet en plan, hvis noget lignende skulle ske igen.

- Vi er stadig i løbende kontakt med politiet i den her sag om, hvordan vi håndterer det. Og der vil blive afholdt et personalemøde om, hvordan vi fremover vil håndtere de her episoder, hvis det skulle gentage sig. Så vi kan sikre, at det ikke sker, siger hun og fortæller, at de har et 'nogenlunde signalement af de drenge', der gjorde det.

- Og dem sørger vi selvfølgelig for ikke er velkomne her. Sådan opfører man sig ikke i et legeland.

- Nu siger du, at I har et nogenlunde signalement. Er det, fordi I har det på video?

- Det ved jeg ikke, nej. Vi har ikke videoovervågning oppe ved trampolinerne, hvor det er foregået. Så det skulle være videoovervågning af drengene, der kommer ind og ud af legelandet. Så det er det, som jeg skal have kigget på, og som jeg stille og roligt er gået i gang med, siger hun.

Den daglige leder afviser Hennings kritik af, at han ikke blev ringet op af legelandet og hans følelse af, at de ikke tog situationen tilstrækkeligt alvorligt.

- Det er ikke rigtigt. Det er han også blevet informeret om. Da jeg snakkede med politiet, sagde politibetjenten, at han ville ringe til faren og berolige ham med vores side af historien, og så behøvede jeg ikke at tænke mere over det, siger hun.

- Kan du forstå, at det er utrygt for forældre, at sende deres børn i jeres legeland, hvis de risikerer at blive udsat for dette - og de føler, personalet så oven i købet ikke reagerer?

- Vi reagerer altid på sådan noget. Det er første gang, og vi regner med, at det ikke sker igen.

- Men kan du forstå, hvis de er utrygge?

- Nej, for det er ikke noget, der sker. Vi har holdt åbent i tre år. Det er første gang, det sker, siger hun.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere