Henrettet for knivdrab på fire personer

I tre årtier har Jerry Correll siddet på dødsgangen i Florida. I nat blev han henrettet med giftsprøjte

Jerry Correll, 59, er henrettet med giftsprøjte for drabet på fire personer. (Foto: AP)
Jerry Correll, 59, er henrettet med giftsprøjte for drabet på fire personer. (Foto: AP)

Efter 30 år på dødsgangen i Florida er Jerry Correll, 59, natten til fredag blev henrettet med giftsprøjte for drabet på fire personer, herunder sin ekskone og femårige datter.

Klokken 19.36 lokal tid blev Correll erklæret for død i statsfængslet i Starke, Florida, skriver avisen Miami Herald.

Han blev henrettet med en sprøjte med tre kemikalier. Den første bedøvede ham, den anden lammede ham, og den tredje stoppede hans hjerte.

Få timer før henrettelsen havde den amerikanske højesteret med stemmerne 7-2 afvist at stoppe henrettelsen, der havde været undervejs i tre årtier.

- No sir, svarede Jerry Corell roligt, da han blev spurgt, om han ville sige nogle sidste ord.

Dræbt i blodrus
I 1985 dræbte Jerry Correll sin femårige datter, ekskonen Susan samt ekskonens mor og søster i en blodrus i Orlando. Alle ofre blev dræbt med adskillige knivstik.

Corrells henrettelser er den 22. i Florida, siden Rick Scott blev guvernør i 2011. Det er det højeste antal henrettelser under en guvernør i Florida, siden dødsstraffen blev genindført i USA i 1976.

Se også: Texas-kvinde skal henrettes for sultedrab

Jeb Bush, den nuværende præsidentkandidat, beordrede 21 henrettelser i løbet af sine otte år som guvernør i delstaten, mens Charlie Crist beordrede fem.

- Det er hans pligt at opretholde loven, og hans tanker går først og fremmest til ofrene og deres familier, siger Jackie Schutz, der er talskvinde for guvernør Rick Scott.