Henrettet i nat: - Må vi alle mødes i himlen

Amerikanske Daniel Lopez bad om at blive henrettet hurtigst muligt. I nat fik han sit ønske opfyldt

Daniel Lopez, 27, er henrettet med giftsprøjte i Huntsville-fængslet i Texas. (Foto: AP)
Daniel Lopez, 27, er henrettet med giftsprøjte i Huntsville-fængslet i Texas. (Foto: AP)

Texas har henrettet en 27-årig mand, der var dømt til døden for at køre en politimand ihjel i forbindelse med en biljagt i 2009, skriver amerikanske medier.

Daniel Lopez havde afvist at appellere dødsdommen, fordi han ifølge egne ord ønskede at blive henrettet hurtigst muligt.

I nat fik han sit ønske opfyldt med en giftsprøjte.

- Jeg håber, at denne henrettelse vil hjælpe min familie og offerets familie, sagde Lopez, da han var spændt fast til briksen i dødskammeret i Huntsville-fængslet.

- Dette var aldrig planen, det kan jeg love. Jeg kan kun gå på stien foran mig og få det bedste ud af det. Jeg er ked af det! Undskyld! Jeg elsker jer! Jeg er klar. Må vi alle mødes i himlen, lød hans sidste ord.

15 minutter senere blev han erklæret for død.

Lopez er den 10. dødsdømte, der i år er henrettet i Texas, der eksekverer flere dødsdomme end nogen anden amerikansk delstat. På landsplan var han nummer 19. Texas vil ifølge planen gennemføre endnu en henrettelse i morgen.

Daniel Lopez var blevet undersøgt af psykiatere, inden han fik lov til at afsige sig retten til at appellere sin dødsdom. Hans advokater mente dog ikke, at han var mentalt rask og i stand til at varetage vigtige spørgsmål om liv og død.

Lopez var tidligere blevet dømt for vold og var registreret seksualforbryder, fordi han havde haft sex med piger helt ned til 14 års alderen. Han efterlader sig mindst seks børn med tre forskellige kvinder, skriver Associated Press.