Henrettet i nat: Skød betjent tre gange i hovedet

Licho Escamilla er den 24. fange, som er henrettet i USA i år

En 33-årig mand, der blev dømt til døden for et drab på en politimand, er blevet henrettet med en giftsprøjte i Huntsville-fængslet i Texas..

Licho Escamilla blev onsdag aften lokal tid henrettet for drabet på politimanden Christopher Kevin James foran en natklub i Dallas i november 2001.

Escamilla er dermed den 24. fange, som er henrettet i USA i 2015. Texas tegner sig for halvdelen af henrettelserne.

Licho Escamilla lå spændt fast på en briks i fængslets dødskammer, da han kiggede på den dræbte betjentes datter, der overværede henrettelsen, og sagde 'gud velsigne dit hjerte'.

Han drejede derefter sit hoved og kiggede på sine familiemedlemmer, herunder en søster, der overværede henrettelsen gennem et andet vindue.

- Pave Frans, guds børn, har bedt Texas om at ændre min dødsstraf til fængsel på livstid. Men Texas har nægtet at lytte til guds børn, sagde han ifølge Associated Press.

Han trak derefter vejret dybt to gange, da det afslappede lægemiddel pentobarbital begyndte at virke. Han blev derefter stille. 18 minutter senere blev han erklæret for død.

Tæt på Barske billeder: Sidste måltid på dødsgangen

I dagene forinden havde både USA's Højesteret og appeldomstole i Texas afvist at genåbne Licho Escamillas sag.

Da pave Frans forleden var på et seksdages besøg i USA, talte han imod dødsstraffen og opfordrede myndighederne til at benåde alle dødsdømte fanger.

Det har dog ikke formildet de amerikanske myndigheder. Både staterne Virginia, Oklahoma og Texas har siden pavens opfordring henrettet fanger.

Se også: Richard fik udsat henrettelse: Forkert stof i giftsprøjten

Ifølge lokale medier var Licho Escamillas drab på Christopher Kevin James usædvanligt koldt og kynisk.

James var allerede såret af to skud, da Escamilla ifølge øjenvidner gik hen til den forsvarsløse betjent og skød ham tre gange i baghovedet. Escamilla blev kort efter anholdt.