Henrettet med giftsprøjte: - Jeg kan smage det i min hals

Christopher Young er blevet henrettet for et drab på 53-årig butiksejer i Texas

Christopher Young gav for en måned siden interview til nyhedsbureauet Associated Press. Foto: AP
Christopher Young gav for en måned siden interview til nyhedsbureauet Associated Press. Foto: AP

Den amerikanske delstat Texas har tirsdag aften lokal tid henrettet en 34-årig mand, der var dømt til døden for drab på en kioskejer i San Antonio i 2004. Det skriver Associated Press.

Christopher Young nægtede aldrig drabet på Hasmukh Patel, 53, men han forsvarede sig med, at han var voldsomt beruset på gerningstidspunktet.

Young er den ottende indsatte på dødsgangen i Texas, der er blevet henrettet i 2018. Han blev erklæret for død 25 minutter efter, han modtog dødssprøjten.

- Jeg kan smage det i min hals, lød hans sidste ord, da den dødbringende cocktail var begyndt at flyde ind i hans blodsystem.

Youngs advokater havde forgæves forsøgt at stoppe henrettelsen med henvisning til, at den dødsdømte var en forbedret person og oprigtigt ked af sine ugerninger.

I et interview med Associated Press i juni fortalte Christopher Young, at han voksede op som et vidunderbarn, der mestrede skak, violin og cello.

Men hans liv tog en negativ drejning, da han som otteårig sluttede sig til gadebanden Bloods.

Ifølge anklageskriftet havde Young i timerne før drabet på Hasmukh Patel udsat en kvinde for et seksuelt overgreb foran hendes tre børn.

Han kidnappede efterfølgende kvinden og kørte til en kiosk, hvor Patel blev skudt og dræbt.

Young, der ifølge egne ord havde drukket 24 øl og taget kokain, blev anholdt 90 minutter efter drabet i selskab med en prostitueret.