Her bliver fire personer bortført fra ferieparadis

Filippinsk politi er stadig på bar bund i sag, hvor 11 ukendte gerningsmænd bortførte tre udlændinge og en lokal person fra ferie-resort mandag aften

De 11 kidnappere sneg sig ind på marinaen her og gik derefter videre ind på ferieresortet, hvor de bortførte de fire personer (Politifoto)
De 11 kidnappere sneg sig ind på marinaen her og gik derefter videre ind på ferieresortet, hvor de bortførte de fire personer (Politifoto)

Det var ikke til at se på de 11 mænd, at de var bortførere, da de mandag aften dansk tid sneg sig i land i marinaen på den filippinske ferieø Samal.

Forklædt som turister gik de direkte ind på et ferieresort og ved hjælp af våben truede de en nordmand, to canadiere og en filippinsk kvinde til at tage med dem.

Siden er der kun dukket meget få spor op i sagen.

Nu viser tv-billeder, hvordan den store gruppe af mennesker i overraskende roligt tempo går tilbage over broen med de fire kidnappede personer. Flere af gerningsmændene bærer våben, kan man se. Videoen kan ses over artiklen her.

Ingen krav
Motivet til bortførelsen er endnu ukendt, og hverken politiet i Filippinerne eller de pårørende til de fire personer har modtaget nogle krav om løsepenge. Det oplyser et polititalsmand Antonio Rivera til det norske medie VG.

Politiet har dog en formodning om, at både gerningsmænd og de fire personer er kommet helt væk fra ferieøen. Det bygger de blandt andet på telefonsignal fra den lokale kvinde, som er blandt de fire gidsler.

- I aftes fik vi information om, at kidnapperne og deres gidsler var blevet set. De er i Davao Oriental-området, siger vicepolitikommissæren i regionen, Aaron Aquino, til en lokal radiostation onsdag morgen.

Derfor har myndighederne tilkaldt militærfly til at patruljere over området. I vandet sejler marineforsvaret og kystvagten også rundt og leder. 

Se også: Nordmand blandt bortførte udlændinge i Filippinerne

De fire gidsler
Den lokale person, som er blandt de fire gidsler, er en kvinde ved navn Teresita Flor. Det var hendes telefonsignal, man sporede væk fra øen, hvor de fire blev bortført. Hun er ifølge det canadiske medie The Globe and Mail kæreste med den ene af de tre mænd, som også er blandt gidslerne.

Han er identificeret som 50-årige Robert Hall fra Canada. Et af de andre gidsler - John Ridsdel, kommer også fra Canada, og han var på øen som led i en lang kapsejlads. En bekendt har fortalt det canadiske medie, at John Ridsdel har set frem til at deltage i sejladsen, som skulle indlede hans pensionistalder.

Kidnapperne optrådte som almindelige turister, før de pludselig trak våben frem på ferieøen Samal. (Foto: AP) 112 - 22. sep. 2015 - kl. 13:04 Her er ofrene: Kidnappere var forklædt som turister i ferie-paradis

Det sidste gidsel er nordmanden Kjartan Sekkingstad. Hans pårørende i Norge er ifølge Bergens Tidende underrettet om situationen. Kjartan Sekkingstad har boet i Filippinerne i en årrække.