Her bliver gerningsmanden bag politidrab nedkæmpet

Se øjeblikket, hvor gerningsmanden bag to politidrab i Belgien tirsdag, selv bliver nedkæmpet af politi

En bevæbnet mand i den belgiske storby Liège skød og dræbte tirsdag to politifolk og en tilfældig forbipasserende, inden han selv blev skudt og dræbt.

To politifolk blev såret, skriver nyhedsbureauet Belga.

De to dræbte politifolk var begge kvinder, oplyser en embedsmand til AFP.

112 To kvindelige betjente blev dræbt med egne våben

Det var en speciel politienhed, som skød angriberen.

Videomateriale af øjeblikket hvor angrebsmanden blev skudt og dræbt, er nu blevet offentliggort.

Du kan se videon, hvor gerningsmanden bliver overrumplet af specialenheden øverst i artiklen.

Anklagemyndigheden i den belgiske storby siger til AFP, at angrebsmanden afvæbnede politifolkene og angreb dem med deres egne våben.

- Manden angreb politifolkene bagfra med en kniv og stak dem flere gange. Han tog derefter deres våben. Han brugte dem til at dræbe med, siger en talsmand for anklagemyndigheden.

Han tilføjer, at en 22-årig mand i et køretøj også blev skudt og dræbt af angriberen.

Belgiske anklagere, der særligt tager sig af terrorsager, har overtaget sagen om skudangrebet i Liège, siger en embedsmand til AFP.

- Der er elementer, som peger i retning af, at dette er en terrorhandling, siger Eric Van Der Sypt, talsmand for Belgiens føderale anklagemyndighed.

Politichef: Gerningsmanden gik efter politiet
Gerningsmanden, som politiet endnu ikke har sat navn på, gik ifølge politichef Christian Beaupere målrettet efter politiet, skriver Ritzau.

Gerningsmanden ønskede at 'skade politibetjente, det vil sige at skade institutionen og den belgiske stat', siger Beaupere ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

En kilde tæt på efterforskningen siger til nyhedsbureauet AFP, at gerningsmanden stod på en liste over personer, som politiet holdt øje med på grund af deres kontakt til islamister.

Belgien har været i forhøjet alarmberedskab, siden jihadister fra Islamisk Stat baseret i Bruxelles var involveret i angreb i Paris i 2015, hvor 130 blev dræbt, og i Bruxelles i 2016, hvor 32 blev dræbt.