Her bryder Obama sammen under våbentale

Den amerikanske præsident Barack Obama var tydeligt rørt, da han præsenterede en stramning af den amerikanske våbenlov tirsdag

(TV: AP)

Du kan se et uddrag af talen herover

Følelserne sad helt ude på tøjet, da Barack Obama tirsdag trådte frem på de amerikanske tv-skærme og lovede ændringer af den amerikanske våbenlov.

Den normalt så stoiske præsident havde flere gange tårer i øjnene, når han talte om de mange tilfælde af masseskyderier, der har været, mens han har siddet som præsident.

Talen blev holdt i det Det Hvide Hus' 'East Room', hvor han havde samlet en gruppe af pårørende til folk, der er døde i skyderierne.

Barack Obama fremlagde som et konkret forslag, at man skal foretage et større baggrundstjek af våbenkøbere uanset, hvor og hvordan de køber deres våben. Ligeledes skal alle sælgere have licens.

Obama var tydeligt påvirket under talen til nationen. (Foto: AP)
Obama var tydeligt påvirket under talen til nationen. (Foto: AP)

Kan ikke tages som gidsler
Følelserne fik dog flere gange gange frit løb og vreden lå lige under overfladen, da han på et tidspunkt benyttede få sekunder til at tørre en tåre væk.

- Hver gang jeg tænker på de børn, bliver jeg meget vred, sagde Obama om en episode i Connecticut for tre år siden, hvor 20-årige Adam Lanza dræbte 26 personer.

- Så nu må det være slut med undskyldningerne, vi må komme til fornuft. Våbenlobbyen kan nok holde Kongressen som gidsler, men ikke hele USA, lød det på et andet tidspunkt i talen.

Barack Obama henviste flere gange til de mange ofre, der hvert år mister livet ved skudrelaterede episoder i USA.

- 30.000 amerikanere bliver hvert år skudt og dræbt. Hundredtusindvis af amerikanere har mistet deres brødre eller søstre - eller begravet deres egne børn, sagde han.

- Vi kan ikke stoppe al ondskab i verden, men måske kan vi stoppe bare en enkelt ond handling, sagde han videre.

Barack Obamas tiltag har allerede mødt kritik fra Republikanernes leder i Repræsentanternes hus, Paul Ryan.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

- I stedet for at fokusere på kriminelle og terrorister, går han nu efter lovlydige borger. Gennem sine ord og handlinger kommer han nu med trusler, som undergraver friheden, lyder det fra Ryan ifølge VG

Barack Obama understregede i talen, at han ikke ville skærpe våbenloven på en sådan måde, at det vil undergrave den amerikanske forfatning.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

166 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere