Her er Baggers nye navn

Stein Bagger har taget navneforandring og dropper i'et

Ved du noget om sagen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Først hed han Stein Bagger. Så gik han under Steen Bech. Men Ekstra Bladet kan nu afsløre, at den dømte storsvindler igen har taget navneforandring.

Ved at gennemgå de offentlige registre kan det således afsløres, at den i dag 48-årige mand nu hedder Sten Hansen, hvilket er et navn, som der i år er registreret 107 af hos Danmarks Statistik.

Mens Stein Baggers IT Factory eksisterede, havde han held til at snyde alt og alle. I november 2008 fik selskabet sågar Ernst & Youngs pris for at være danmarksmester i vækst.

'Årets danmarksmester i vækst er en virksomhed, der har opnået helt usædvanlige resultater i en vanskelig branche’, lød det fra juryen, da IT Factory blev kåret ved det Oscar-lignende show. Juryen bestod bl.a. af dagbladet Børsens daværende chefredaktør Leif Beck Fallesen.

Forsvandt
I december samme år forsvandt Stein Bagger på en forretningsrejse til Dubai. På det tidspunkt var alarmklokkerne begyndt at ringe, og for politi samt den danske presse gik jagten ind for at finde Stein Bagger, der til sidst meldte sig selv til politiet i USA.

I 2009 blev han idømt syv års fængsel for at have svindlet for 891 millioner kroner. Gennem selskabet IT Factory havde lavet en såkaldt leasing-karussel med varer, der i sidste ende ikke eksisterede.

I 2014 kunne Ekstra Bladet fortælle, at Stein Bagger var blevet løsladt efter fem år og tre måneders fængsel. Løsladelsen skulle dog være sket tidligere, men fordi Bagmandspolitiet rejste en ny tiltale mod ham, blev løsladelsen udskudt.

Inden da havde han nemlig været ude i friheden. Da han havde afsonet cirka tre et halvt år af straffen, blev han med Kriminalforsorgens godkendelse studentermedhjælper hos Dansk Selfstorage hos sine gamle venner René Andersen og Royne Carlsson. Det var i den forbindelse, at Stein Bagger brugte navnet Steen Bech.

Læste på CBS
Det skete, mens Stein Bagger læste hd på Copenhagen Business School, som han havde udgang til. Bagmandspolitiet mente, at Stein Bagger reelt ledede Dansk Selfstorage og sad i ledelsen under dæknavnet Steen Bech, en påstand, som Københavns Byret afviste med frifindelsen af Stein Bagger i 2014. Dermed var sidste kapitel dog ikke skrevet. I 2016 forventer Boris Frederiksen, kurator i IT Factorys konkurs, at en ny sag starter mod den tidligere revisor i IT Factory, og selskabets tidligere bestyrelse:

- Selve sagen IT Factory afventer i al væsentlighed den erstatningssag, som er anlagt mod bestyrelsesmedlemmer og den tidligere revisor for selskabet. Der er ikke sat en dato for hovedforhandlingen endnu, fordi jeg venter på svar på nogle spørgsmål. Det får vi formentlig i begyndelsen af 2016, og så kan der sættes en dato på hovedforhandlingen derefter. Det er det, som bliver afgørende for, om kreditorerne i IT Factory får mange penge eller en beskeden dividende, siger Boris Frederiksen.

Ekstra Bladet har været forbi den adresse, som Stein Bagger har opgivet som sin bopæl. Husets ejer ønskede imidlertid ikke at tale med Ekstra Bladet. Ligeledes var der ingen, som svarede da Ekstra Bladet ringede på hos Stein Baggers mor, hvor han tidligere har haft adresse.

Læs meget mere i dagens papirudgave af Ekstra Bladet og på Ekstra:

Plus Med privatdetektiver og papirstakke: Han har jagtet Bagger-millionerne fra ismejeri til USA

Ved du noget om sagen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)