Her er de mistænkte hjemmerøvere: Stak cykelhandler ned i hans lejlighed

69-årig blev stukket tre gange og blev sparket på halsen, så strubehovedet brækkede

Her er de to efterlyste formodede hjemmerøvere. Politifoto.
Her er de to efterlyste formodede hjemmerøvere. Politifoto.

Her er de mistænkte gerningsmænd til et brutalt hjemmerøveri og drabsforsøg mod en 69-årig cykelhandler på Østerbro i København.

Politiet har netop offentliggjort overvågningsbillederne i forsøget på at få identificeret mændene, der menes at stå bag røveriet, der skete mellem klokken 07.40 og 08.37 i morges på adressen Østerbrogade 103, fjerde sal.

Se mere video på localeyes.dk

Cykelhandleren har butik i stueetagen, og bor selv i opgangen, hvor han blev overfaldet i lejligheden og blandt andet stukket tre gange med en kniv i et ben, skulderen og ryggen.

Han blev også slået og sparket så voldsomt, at han har fået to brud på strubehovedet. Cykelhandleren blev opereret tidligere i dag, og politiet har ikke kunnet afhøre ham endnu.

- Det er en rigtig grov sag, som vi gerne vil have opklaret meget hurtigt. Derfor går vi ud med overvågningsbillederne nu, så vi kan få mændene identificeret, siger politikommissær Hans Erik Raben til Ekstra Bladet.

Foto: Stine Tidsvilde 112 - 27. feb. 2017 - kl. 13:41 Cykelhandler stukket ned under hjemmerøveri

Mændene gik fra Østerbrogade 103 i retning mod Svanemøllen Station, og politiet efterlyser vidner, der kan hjælpe med at få dem identificeret. Politiet har samlet video-overvågning fra banker og butikker langs ruten til S-stationen.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Politifoto)
(Politifoto)
 

Tilsyneladende er de to hjemmerøvere gået målrettet efter den 69-årige cykelhandler. Politiet kan se på en video-overvågning, at de var ved opgangen allerede klokken 03.55 i morges.

Klokken 05.30 kom en beboer i opgangen hjem og bemærkede de to mænd, der sad og ventede i opgangen, der ellers er aflåst.

- Den forurettede var ude for at lufte sin hund. Han kom tilbage klokken 07.40, og vi mener, at gerningsmændene har presset sig med ind i lejligheden, hvor de har udsat den 69-årige for grov vold. De har opholdt sig i en time i lejligheden, oplyser efterforskningsleder Hans Erik Raben.

Røveriet skete i en lejlighed i opgangen Østerbrogade 103 i morges. Foto: Stine Tidsvilde
Røveriet skete i en lejlighed i opgangen Østerbrogade 103 i morges. Foto: Stine Tidsvilde

Ukendt udbytte
Det er endnu ukendt, hvad hjemmerøverne eventuelt har fået i udbytte. Det får politiet først overblik over, når de har kunnet tale med cykelhandleren.

Da røverne var flygtet, gik den 69-årige ned til den lokale bager og fik hæst fremstammet: Overfald, røveri. Han var hårdt kvæstet, og der blev straks ringet efter ambulance.

Mændene forlod opgangen 08.37, og klokken 08.40 har politiet video-overvågning, hvor de formodede røvere går i retning mod Svanemøllen Station.

Foto: Stine Tidsvilde 112 - 27. feb. 2017 - kl. 09:36 Mystisk aktion i København: Politiet massivt til stede

Politiet har dette signalement af røverne:

A: mand, formentlig udlænding, 28-35 år, 175-185 cm høj, almindelig af bygning, lys i huden, mørkt fuldskæg, kort sort hår med måne, iført rødhættetrøje, mørkeblå vest, sort langærmet trøje, mørke jeans, sorte kondisko m/hvid sålkant og striber på siden.

B: mand, formentlig udlænding, yngre og mindre end A, almindelig af bygning, iført armygrøn jakke med hætte, sorte bukser m/hvidt logo på venstre lår, sorte kondisko m/hvid sål, medbringer sort rygsæk m/armygrønne stropper og neongrønne aftegninger foran samt hvidt logo.

Københavns Politi er interesseret i alle oplysninger om de to personer, og er også interesseret i henvendelser fra alle personer, der eventuelt i morges dels i tidsrummet kl. 0325 – kl. 0530, samt i tidsrummet kl. 0830 – kl. 0840 har bemærket noget mistænkeligt i på Østerbrogade ved nr. 103, eller har set de to personer på strækningen mellem Østerbrogade nr. 103 og frem til Svanemøllens Station.

Klokken 08.40 gik gerningsmændene i retning mod Svanemøllen Station. Politifoto.
Klokken 08.40 gik gerningsmændene i retning mod Svanemøllen Station. Politifoto.
 

1 af 3 Foto: Stine Tidsvilde
2 af 3 Foto: Stine Tidsvilde
3 af 3 Her er de to efterlyste formodede hjemmerøvere. Politifoto.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere