Her er dommen i bizar nabostrid: Brugte heste-lort som kasteskyts

Nabostrid løb løbsk. Retten har nu blandt andet konfiskeret en møgspreder fra 55-årig mand

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 55-årig mand fra Skævinge i Nordsjælland er onsdag ved Retten i Hillerød blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel, ligesom han skal betale 130.000 kroner i bøde for vold mod sine naboer og for en række overtrædelser af beredskabsloven.

Det skriver Retten i Hillerød på sin hjemmeside.

Dommen markerer et foreløbigt punktum i en nabostrid, der har varet i flere år, og som handler om ret til anvendelse af et stykke privat fællesvej.

Den 55-årige har været part i konflikten og har ifølge dommen været så vild og vanvittig, at han altså nu er dømt for at have overtrådt flere love. I fire tilfælde har han kastet vand, hestemøg og en gren på forbipasserende naboer. Og 47 gange har han afspærret vejen ud for sin landejendom med træer, grene, landbrugsmaskiner, hårde hvidevarer, fliser, søm med videre.

Video afspillet i retten
Det var vidneforklaringer og afspilning af videoklip, som retten valgte at lægge til grund for dommen. Blandt andet viste en video et opgør mellem den 55-årige og en nabo, der anvender stok. Mens naboen slog ud efter den 55-årige med sin stok, så reagerede den 55-årige ved at kaste med vand mod sin modpart. Og han greb også fat i stokken, så naboen væltede omkuld og ned i noget hestemøg, hvor han beskadigede sin hånd.

Sagen udspringer af en mangeårig strid mellem den tiltalte og naboerne om retten til at færdes på det pågældende vejstykke.

Ud over bøden og fængselsstraffen valgte retten at konfiskere en rendegraver og en møgspreder hos den 55-årige, som tidligere er blevet dømt for lignende kriminalitet. Tilbage i 2014 fik han 30 dages betinget fængsel og en bøde på 70.000 kroner. Dengang blev han dømt for i 25 tilfælde at have spærret vejen, så udrykningskøretøjer ikke kunne komme forbi.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere