Her er dommen over bande-chefen

Shuaib 'Shebi' Khan fra LTF-banden dømt for trusler mod politibetjent, men han udvises ikke af Danmark

I dag faldt der dom i sagen, hvor Shuaib 'Shebi' Khan 'El Presidente' (i midten) var tiltalt for trusler mod en politibetjent.
Foto: Privatfoto
I dag faldt der dom i sagen, hvor Shuaib 'Shebi' Khan 'El Presidente' (i midten) var tiltalt for trusler mod en politibetjent. Foto: Privatfoto

Den 30-årige Shuaib 'Shebi' Khan, der er chef for banden Loyal To Familia med titlen 'El Presidente' er netop blevet idømt tre måneders fængsel for trusler mod en politibetjent under en visitation på Nørrebro.

Men 'Shebi', der er pakistansk statsborger, skal ikke udvises af Danmark.Han er blevet idømt endnu en betinget udvisning med en prøvetid på to år.

Det har dommer Kari Sørensen i Københavns Byret netop oplyst ved domsafsigelsen i den meget omtalte trussels-sag. Shuaib Khan idømmes også en bøde på 12.300 kr.

Dommeren oplyste, at retten lagde til grund, at det ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise Shuaib Khan.

Retten fandt ham skyldig i trusler mod betjenten, og at truslerne faldt i forbindelse med en bandekonflikt samt at det skete i politiets visitationszone.

Spontane trusler
Dommer Kari Sørensen begrundede den betingede udvisningsdom med, at truslerne opstod lettere spontant uden at være planlagt.

Det er Shuaib Khans anden betingede udvisning, men fjerde gang at anklagemyndigheden - forgæves - har forsøgt at få ham udvist til Pakistan.

'Shebi' tog betænkningstid med hensyn til anke af dommen.

Retten besluttede, at Shuaib Khan fortsat skal sidde fængslet efter dommen, fordi der er risiko for, at han kan begå ny kriminalitet. Forsvareren ville have ham løsladt efter dommen, og har kæret beslutningen til Østre Landsret.

Det var fjerde gang, at anklagemyndigheden nedlagde påstand om udvisning af Shuaib Khan i forbindelse med hans tidligere domme for blandt andet dødsvold og vold, men hver gang har retten afvist en ubetinget udvisning.

Han er tidligere i marts 2015 idømt en betinget udvisning i forbindelse med et overfald på bandelederen 'Store A', der kostede Shuaib Khan seks måneders fængsel.

Se også: Bandeleder betinget udvist for overfald på 'Store A'

Bande-bossen blev i dag også fundet skyldig i et forhold om ikke at have fornyet sin opholdstilladelse. Derfor var han ulovligt i Danmark i flere år.

- Pas på din ryg
Tidligere i dag afgav den berygtede LTF-bandeboss Shuaib ‘Shebi’ Khan forklaring i vidneskranken i Københavns Byret i sagen, hvor han er tiltalt for trusler mod en politibetjent fra Københavns Politi.

Ifølge anklagen sagde Shuaib Khan blandt andet, at den navngivne betjent skulle 'passe på sin ryg’, ligesom han opfordrede de omkringstående LTF-medlemmer til at huske betjentens ansigt og tage billeder af ham.

Bandebossen fortæller, at han er blevet visiteret mange gange tidligere, men aldrig som det skete den aften.

- Betjenten var vulgær efter min mening, forklarede han i retten.

Shuaib 'Shebi' Khan er her afbilledet under retssagen tidligere i år, hvor han blevdømt for trusler mod en politimand. Tegning: Jørgen Bitsch Krimi Nu fængsles de på stribe: Dødsvold skabte LTF-bossens ry

Ifølge Shuaib Khan henvendte betjenten sig til ham på en underlig måde.

- Han sagde ‘hokus pokus, du skal med ind og smide tøjet’, fortæller Shuaib Khan.

Han forklarede, at han bagefter blev ført ind i en opgang og bedt om at smide tøjet og sidde på hug, mens betjenten kiggede hans lommer.

Sagens stridspunkt var den efterfølgende ordveksling mellem Shuaib Khan og betjenten.

- Der findes ingen andre eksempler på, at en bandeleder, der er i væbnet konflikt med anden gruppe under en visitation, truer politiet, sagde anklager Henrik Bergqvist.

Ifølge anklageren skulle der lægges vægt på Shuaib Khans ledende rolle, og at truslerne var fremsat i forbindelse med en visitation, der blev udført i en visitationszone. Og at betjenten netop udførte sit arbejde som en del af bandekonflikten.

Forsvarer krævede frifindelse
Forsvarer Michael Juul Eriksen fremførte i sin procedure, at Shuaib Khan skulle frifindes.

Under proceduren såede han tvivl om politividnernes hukommelse. Han lagde vægt på, at betjentene har afgivet forskellige forklaringer om, hvad der blev sagt efter visitationen af LTF-lederen. Der er blandt andet forskellige forklaringer om, hvorvidt der blev sagt, at betjenten skulle 'passe på sin ryg’ eller passe på sig selv.

- Jeg tror ikke, at det er for at lyve og afgive falsk forklaring for retten, men den menneskelige hukommelse er speciel, siger forsvareren og giver flere eksempler på flere andre sager, hvor vidner beviseligt har husket forkert.

Forsvarsadvokaten mente, at man skulle tolke meget på udtalelserne for at opfatte det som trusler.

- Jeg har kendt Shuaib Khan i ti år, og han afslutter tit telefonsamtaler med at sige, jeg skal passe på mig selv, uden at jeg melder ham for trusler af den grund, sagde Michael Juul Eriksen.

Seneste
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen