Her er dommen over 'Drenge-Betinas' drabsmand

29-årig mand idømt 12 års fængsel for drabet på Betina Emilie Jensen

Her kan du se et interview med Ekstra Bladets kriminalreporter Stine Eskildsen efter dommen.

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): 29-årige Kasper Weilby, der sidste år dræbte Betina Emilie Jensen med 29 knivstik, skal 12 år i fængsel.

Det er netop blevet afgjort ved byretten i København.

Den 29-årige mand var åbenlyst lettet over dommen, der trods alt var mildere end den straf, anklageren havde bedt om - nemlig forvaring på ubestemt tid. Hans forsvarer havde plæderet for maksimalt ni års fængsel.

Kasper Weilby har taget betænkningstid i forhold til at anke dommen, hvilket betyder, at han sammen med sin forsvarer har 14 dage til at beslutte, om de vil gå efter en mildere dom.

Den tidligere Danmarksmester i thaiboksning Betina Emilie Jensen blev 39 år. (Privatfoto) 112 - 25. sep. 2015 - kl. 09:59 Drab eller selvforsvar: Her er afgørelsen over Betinas drabsmand

Dommen på de 12 års fængsel kommer, efter retten tidligere på dagen slog fast, at der ikke var tale om selvforsvar - som den 29-årige ellers selv havde påstået - da Betina Emilie Jensen blev stukket ihjel med 29 knivstik på Hjulmagerstien på Amager 26. november sidste år.

Det var Betina selv, der fik lokket Kasper Weilby og hans kæreste til lejligheden, fordi de to gennem længere tid haft en kontrovers, som hun gerne ville have snakket ud. Det var i hvert fald den forklaring, hun kom med til sine veninder forud for knivstikkeriet.

Betina Emilie Jensen blev Danmarksmester i thaiboksning i 2008. Sidste år blev hun stukket ihjel. (Privatfoto) Krimi Derfor blev 'Drenge-Betina' dræbt

Striden mellem de to gik ud på, at den 29-årige havde kaldt Betina Emilie Jensen for en stikker, fordi hun havde udtalt sig i retten i forbindelse med en anden sag 1,5 år før - en sag mod en mand, der blev dømt for drabsforsøg mod den 39-årige kvinde.

- Når man færdes i vores miljø, taler man ikke med politiet, man udtaler sig ikke i retten, og man stikker ikke sine venner. Det førte Betina sig også frem på, men da retssagen mod KA kørte, udtalte hun sig for fuld knald. Hun brød de kriminelles kodeks, forklarede Weilby i retten i sidste uge.

Se også: Følelserne fik frit spil: Drenge-Betinas drabsmand kritiserede nævninge

Se også: 'Hun fik som fortjent': Breve belaster 'Drenge-Betinas' mordtiltalte

Den 29-årige mand, der færdes i det kriminelle miljø omkring Christiania, erkendte fra starten, at det var ham, der førte kniven, men påstod samtidig, at det var hans eneste mulighed for at slippe levende ud af den situation, han endte i, da han kom til lejligheden på Hjulmagerstien.

For Betina Emilie Jensen overfaldt ham med knytnæveslag, da han kom ud på toilettet, lød hans forklaring.

- Det bliver bare ved og ved. Så på et tidspunkt råber jeg: 'Stop eller jeg trækker kniven', men det stopper ikke. Og så trækker jeg kniven, forklarede han og tilføjede, at han efterfølgende begyndte at stikke ud i mørket.

- Jeg frygtede for mit liv. Jeg gjorde mit for at komme ud af situationen.

Betina Emilie Jensen blev i 2008 dansk mester i thaiboksning. (Privatfoto) Krimi Barske Betinas brutale liv

Betina Emilie Jensen blev stukket ihjel på et badeværelse i en lejlighed på Amager. (Privatfoto) 112 - 14. sep. 2015 - kl. 13:09 Slog Betina ihjel: Hun brød de kriminelles kodeks
1 af 2 Betina Emilie Jensen var i en årrække en af landets bedste kvindelige udøvere af thaiboksning og tog regelmæssigt til Thailand på træningsophold. Hun blev dræbt af 29 knivstik - herunder et i hjertet. (Privatfoto)
2 af 2 Betina Emilie Jensen blev dræbt af Kasper Weilby (th) i november sidste år. Nu skal han 12 år i fængsel. (Privatfotos)