Her er gåden politiet forsøger at løse: Hvor døde Emilie Meng

I sagen om Emilie Meng har politiet et findested og et forsvindingssted, men efterforskerne kan endnu ikke slå fast, hvor og hvornår den unge pige mistede livet

Fundet af den 17-årige Emilie Meng i et vandhul i Borup juleaftensdags har givet politiet nye efterforskningsmæssige muligheder i forsøget på at finde en mulig gerningsmand.

Mens retsmedicinere fortsat arbejder på højtryk for at fastslå, hvordan unge pige mistede livet, er spørgsmålet om, hvornår og hvor i den grad også en del af det puslespil, som efterforskerne fra Sydsjælland og Lolland-Falsters politi skal forsøge at stykke sammen.

I sagen om den unge teenagepige har politiet et findested og et forsvindingssted, men efterforskerne kan endnu ikke afvise, at der i forløbet kan være et helt tredje gerningssted, hvor den unge pige mistede sit liv. 

Se også: Her er politiets opfordring i Emilie-sagen

- Det er noget vi er opmærksomme på i vores efterforskning, men vi er ikke kommet frem til et konkret svar endnu. Det eneste vi ved med sikkerhed er, at hun har ligget i Borup i et godt stykke tid, uden at vi kan sætte et specifikt tidspunkt på, hvornår hun er lagt der. Der håber vi, at retsmedicinerne kan være mere konkrete, så vi kan komme videre derfra, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen.

Omfattende undersøgelser
Emilie Meng blev sidst set i live 10. juli på stationen i Korsør, hvor hun klokken 04.00 om morgenen sagde farvel til en gruppe veninder efter en bytur.

Se også: Skole mindes: Emilie stod hele tiden på klasselisten

Fem en halv måned efter blev hun 24. december fundet 60 kilometer derfra i et vandhul i det kuperede område ved Regnemarks Bakke i Borup.

Siden ligfundet har politiet fået over 200 nye henvendelser i sagen, som nu bliver endevendt i forsøget på at komme videre i sagen.

- Det åbner for nogle nye muligheder, at vi har fundet hende. Men vi er stadig i den indledende fase i forhold til findestedet, hvor der er rigtigt mange oplysninger, der skal sammenholdes med hinanden, siger Søren Ravn-Nielsen, der oplyser at liget af Emilie Meng endnu ikke blevet frigivet på grund af de omfattende retsmedicinske undersøgelser.

Se også: Emilie kan først begraves efter nytår

- Den her sag vil tage tid. Det er ikke dage, vi taler om, det er en efterforskning, der vil strække sig langt. Med mindre der selvfølgelig kommer et gennembrud, siger Søren Ravn-Nielsen og uddyber:

- Det kan være, en person med nye informationer, som kommer til os, eller det kan være de tekniske undersøgelser, som pludselig leder os på rette vej.

Den hvide kassevogn
I forbindelse med Emilie Mengs forsvinden har mediedækningen særligt kredset sig om en hvid varevogn, som blev set af et vidne i Korsør Lystskov syd for Korsør om morgenen 10. juli.

Siden den oprindelige henvendelse er flere borgere fra Korsør gået til politiet med oplysninger vedrørende særligt hvide kassevogne, som er set forskellige steder i byen omkring datoen for Emilies forsvinden.

112 - 25. dec. 2016 - kl. 18:54 Emilie Meng er fundet død

Ifølge Søren Ravn-Nielsen har politiet løbende registreret henvendelserne, men på nuværende tidspunkt kan efterforskerne ikke sige, om en hvid kassevogn har betydning for sagen om Emilie Meng.

Emilie Meng blev juleaftensdag fundet i denne sø ved Regnemarks Bakke tæt på Borup. Foto: Per Rasmussen og privat 112 - 27. dec. 2016 - kl. 10:19 Jagten på Emilies morder: Nu tjekker politiet 200 telefonnumre

- Men lige nu er vi på et stadie, hvor alle henvendelser er vigtige for efterforskningen, siger efterforskningslederen, som fortsat opfordrer folk til at gå til politiet, hvis de har observeret køretøjer, personer eller mistænkelig adfærd i området ved Borup i tiden efter 10. juli sidste år.

1 af 4 Den 17-årige Emilie Meng blev fundet dræbt i dette vandhul ved Borup på Sjælland. Foto: Per Rasmussen/ Politi
2 af 4 Teenageren blev mindet i Korsør, efter fundet af hendes lig juleaftensdag. Foto: Per Rasmusen
3 af 4 En nedlagt grusgrav, der i dag er et øde naturområde i Borup, var stedet hvor Emilie Meng blev fundet. Foto: Per Rasmussen
4 af 4 
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere