Her er manden der stjal fly for at styrte det

29-årig flykaprer identificeret som Richard 'Beebo' Russell - han var en god mand, der ikke ville andre noget ondt, siger familien nu

I løbet af den halvanden time, 'Beebo' havde flyet i luften, nåede han at lave både loops og chokere de lokale på landjorden. (Redigering: Mikkel Cramon)

Den 29-årige mand, der fredag aften lokal tid stjal et passagerfly til 200 millioner kroner i Seattle, er nu identificeret som Richard 'Beebo' Russell.

Mandens familie stod lørdag frem og fortalte, at de er både overraskede og knuste over, at han kunne finde på at gøre det:

- 'Beebo' var en varm, medfølende mand.

- Han var en trofast ægtemand, en kærlig søn og en god ven, sagde familiens talsmand Mike Mathews under et improviseret pressemøde.

- Som optagelserne fra cockpittet viser, var hans formål ikke at skade nogen. Han havde ret i, at mange mennesker elskede ham.

Hør hele udtalelsen fra Russells familie. Video: AP

Bare en nedbrudt mand
FBI undersøger nu, hvorfor Richard Russell valgte først at trække flyet væk fra dets standplads med en traktor og efterfølgende starte det op og lette.

De amerikanske myndigheder afviser, at der er tale om terrorisme, men snarere en psykisk syg mands værk:

- Der er mange mennesker, der holder af mig. Det vil skuffe dem at høre, at det er mig, der har gjort det, kan man blandt andet høre Richard Russell sige på optagelsen mellem flyet og kontrolcentret på jorden.

- Jeg vil gerne undskylde til dem alle. (...) bare en nedbrudt mand, med et par løse skruer åbenbart. Det vidste jeg ikke rigtigt før nu.

Privatfoto
Privatfoto

112 - 11. aug. 2018 - kl. 11:33 29-årig flykaprer joker med kontroltårn

Hør uddrag af den samtale, som piloten, der bliver kaldt 'Rich', havde med kontroltårnet i Seattle, før han styrtede ned med det kaprede fly. (Video/redigering: AP/Privatoptagelser/Broadcastify/Mikkel Cramon)


Videoen herover er fra Richard 'Bebbos' egen Youtube-kanal og blev lagt ud sidste år.

112 - 11. aug. 2018 - kl. 06:55 Mand stjæler passagerfly og styrter

Få hjælp ved selvmords-tanker

Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, man nogle gange får i livet.

Hos Livslinien kan du - alle årets dage fra klokken 11 til 04 - få en rådgivende samtale. Du er anonym og må gerne ringe flere gange.

Telefonnummeret er 70 201 201. Du kan også chatte og skrive til Livslinien her.

Børnetelefonen kan også hjælpe. Ring til dem på 116 111. Du kan også skrive og chatte med Børnetelefonen her

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere