Her finder politiet syv millioner kr. skjult i hjulkasse

Tiltale: 66-årig kvinde smuglede 111 millioner kr. fra hash-salg ud af Danmark

I hjulkassen på den 66-årige kvindes bil lå syv millioner kr. i euro-sedler. (politifoto)
I hjulkassen på den 66-årige kvindes bil lå syv millioner kr. i euro-sedler. (politifoto)

En 66-årig kinesisk kvinde, der bor i Holland, var penge-kurér for en international hash-organisation, der leverede tonsvis af hash til Danmark.

Hun kørte i pendulfart med penge mellem København og den 46-årige bagmand i Holland, der stod for leverancerne af 5,4 tons hash.

111 millioner kr. blev samlet ind, vekslet til 500 euro-sedler og kørt af den kinesiske kvinde til Holland som betaling for hashen.

Da hun blev anholdt under en ny kurér-tur, fandt politiet syv millioner kr. i euro-sedler pakket ind i papir og skjult i hjulkassen på kvindens bil.

Sådan mener Københavns politi, at hash-organisationen opererede gennem knapt et år, hvor de enorme mængder hash blandt andet blev leveret til Pusherstreet på Christiania.

Politiet har 'døbt' sagen 'Operation Moneymaker' efter de mange millioner kr., der er smuglet fra Danmark til Holland.

Fire top-folk tiltalt
Politiet har nu rejst tiltale mod de fire formodede top-figurer i hash-organisationen, herunder den 66-årige kinesiske kvinde. De fire tiltalte har, ifølge anklageskriftet, haft forskellige vigtige roller i hash-ligaen.

Mens penge-kuréren kørte de 111 millioner kr. til Holland som betaling for hashen, sørgede en 48-årig herboende marokkaner for at samle de mange millioner kr. ind fra en lang række mellemmænd.

Flere af mellemmændene er allerede dømt. I marts fik en 38-årig Bandidos-rocker et år og seks måneders fængsel for at have overdraget knapt to millioner kr. til den 48-årige marokkaner ved McDonalds i Valby.

Og i november sidste år fik en 50-årig kvindelig hypnotisør 10 måneders fængsel for over tre dage at have afleveret knapt en million kr. til den 48-årige. Kontakten mellem de to skete på en 'Blackberry' mobiltelefon, hvor kodeordet for et møde var 'Somalia'.

Se også: Hypnotisør dømt: Var pengekurér for narkoliga

En 41-årig marokkaner hjalp med at indsamle 12 millioner kr., der svarer til salget af cirka 585 kilo hash, og den hollandske bagmand, 46, der er blevet udleveret til retsforfølgning i Danmark, stod for eksporten af de godt fem tons hash, mener politiet.

Fandt 762 kilo på hash-lageret
Den 46-årige lejede en ejendom i Holland af den 66-årige kinesiske kvinde, som fungerede som lager for hashen.

Da den formodede bagmand blev anholdt sidste år blev der fundet 762 kilo hash i huset, som skulle smugles til Danmark. Desuden fandt hollandsk politi 1,7 millioner kr. i kontanter hos den 46-årige.

Se også: Bandidosrocker dømt for hæleri med to millioner kroner

De mange millioner kr. fra den solgte hash blev samlet ind ved personlige møder rundt om i Københavns-området, fremgår det af anklageskriftet.

McDonalds på Gammel Køge Landevej 103 i Valby blev brugt en række gange, men også en p-plads ved Amager Hospital på Italiensvej og Zoologisk Have på Roskildevej, Frederiksberg, blev brugt som mødesteder.

Se også: Politiet: Sendte 109 millioner hash-kroner ud af Danmark

Bagmanden i Holland instruerede sine folk i, at de danske kroner skulle veksles til euro.

Under flere store hash-sager har politiet konstateret, at de udenlandske bagmænd forlanger betaling i euro og kun i 500 euro-sedler.

Det skyldes, at de store euro-sedler er meget nemmere at håndtere og omsætte end danske kroner, hvor millionbeløb fylder meget mere end store euro-sedler.

Se også: Derfor skal hash-millioner veksles: Bagmænd tager ikke danske kroner

Retssagen i 'Operation Moneymaker' starter i Københavns Byret den 23. april og løber over 20 retsdage. Dommen ventes den 2. juli.

1 af 5 Bagmændene forlanger betaling i 500 euro-sedler, som er meget nemmere at håndtere end danske kroner. (politifoto)
2 af 5 Her er de 762 kilo hash, som politiet fandt i Holland, men som var på vej til Danmark. (politifoto)
3 af 5 Flere af ligaens pengeindsamlere fik udleveret Blackberry mobiler til at arrangere møder, hvor de afleverede pengene. (politifoto)
4 af 5 Den 50-årige hypnotisør blev en af hashbandens pengekurérer for at få slettet en gammel narkogæld på 40.000 kr. (privatfoto)
5 af 5 I hjulkassen på den 66-årige kvindes bil lå syv millioner kr. i euro-sedler. (politifoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere